Button vaatii McLarenilta selitystä

Jenson Button ihmetteli Japanin GP:n jälkeen, miksi McLaren piti hänet radalla niin pitkään ennen renkaidenvaihtoa.

Button aloitti muista kärkikuskeista poiketen kovemmalla rengasseoksella. Hän nousi muiden varikkokäyntien myötä kisan kärkeen, mutta putosi viidennelle sijalle käytyään lopulta varikolla 38. kierroksella.

- Kisan alussa kärkikuljettajilla ei ollut pehmeiden renkaiden kanssa niin paljon ongelmia kuin mitä olimme odottaneet, joten se heikensi tilannettani, Button myöntää.

- Mielestäni ajoin liian pitkän vedon ennen varikkokäyntiäni. Olisi ehkä ollut järkevää käydä vaihtamassa pehmeisiin renkaisiin heti, kun näimme, että muut olivat nopeita kovemmilla renkailla enkä minä pystynyt tekemään kaulaa tai painostamaan ketään kärjessä.

- Meidän täytyy tutkia datatiedoista syitä päätökseen. Vanhoilla renkailla ajaminen oli vaikeaa, mutta kisa muuttui hauskaksi, kun laitoimme pehmeät renkaat alle. Silloin auto tuntui mahtavalta ja minulla oli paljon pitoa, Button kertoi.

Button nousi lopulta neljänneksi ohitettuaan vaihteistoviasta kärsineen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Button myöntää Red Bullin Sebastian Vettelin ja Mark Webberin olleen paremmallakin taktiikalla tavoittamattomissa.

- Emme olleet tänään riittävän nopeita päihittämään Red Bullia emmekä mahdollisesti Ferrariakaan, mutta minä ihmettelen, miksi jatkoin samoilla renkailla lähes 40 kierrosta.

Lue myös:

    Uusimmat