Button aikoi iskeä viimeisessä mutkassa

McLarenin Jenson Button suunnitteli tekevänsä hyökkäyksen Red Bullin Sebastian Vetteliä vastaan Kanadan GP:n viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa.

Montrealin radalla ohittamista helpottavan DRS-takasiiven käyttöalue oli kierroksen lopussa kahdella pitkällä suoralla. Button ei kuitenkaan joutunut odottamaan aivan loppumetreille asti, koska Vettel sortui viimeisen kierroksen alkupuolella ajovirheeseen, joka helpotti Buttonin nousua edelle voittajaksi.

- Jos Sebastian ei olisi tehnyt virhettä, olisi se ollut hyvin vaikeaa, mutta olin pääsemässä hyvin lähelle tehdäkseni yrityksen DRS-takasiiven avulla. Edellisellä kierroksella sain käyttää DRS:ää, mutten ollut riittävän lähellä tehdäkseni yritystä. Minusta tuntui kuitenkin, että hiivin lähemmäksi ja ohitusliike olisi voinut olla viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa, mutta se ei mennyt niin myöhään, koska Seb laittoi renkaan märälle ja ajoi leveäksi. Se kelpasi minulle, Button summasi.

Kanadan GP:n voitto oli Buttonin F1-uran kymmenes. Hän nosti sen arvoasteikolla jopa Unkarissa 2006 ajamansa debyyttivoittonsa edelle.

- Toimintaa oli eniten, mitä minulla on koskaan ollut grand prix'ssa, ja pystyin voittamaan. Ensimmäinen GP-voittoni oli hyvin erityislaatuinen, kuten sellainen aina on, ja silloin vallitsi hyvin samankaltaiset sääolot, mutta sanoisin henkilökohtaisesti, että tämä Kanadan kisa on urani paras – sanon näin, koska tunteeni ovat kiinni tässä voitossa, koska se tapahtui juuri, Button kertoi kisan jälkeen.

Katso Buttonin viimeisen kierroksen ohitus Vettelistä Katsomo.fistä:

Lue myös:

    Uusimmat