Bussikuski Raimosta tykkäävät niin rouvat, herrat kuin nuoretkin – tuoreet kehut saivat pomon leipomaan taas tuoretta pullaa koko tiimille: "Kyllä sen verran pitää panostaa"

Hyväntuulinen bussikuski saa palkintopullat 0:44

Persoonallisella tyylillä kuuluttava bussikuski on kerännyt kehuja Facebookissa. Åbergin Linja -yhtiöllä bussia ajavaa kuljettajaa kuvaillaan muun muassa arjen piristäjäksi.

Kuskin kuulutuksesta otettu video keräsi kehuja jo kesällä 2017. Tämän jälkeenkin matkustajat ovat saaneet nauttia kiinnostavasta paikallistietoudesta ja rennoista kuulutuksista.

MTV Uutisten tavoittama, Raimoksi esittäytyvä kuski on kehuista otettu. Hän kertoo kuulutustavan juontavan juurensa Espoon elokuvajuhlille, joiden kuljetuksia hän on ajanut.

– Kulttuuriväki innosti kertomaan ympäristöstä, ja pikkuhiljaa tapa levisi myös linjalle 105. Väki vähän innostui, siinä oli niin herkulliset maisemat ja paljon kulturelliakin ympäristöä, Raimo kehuu.

– Ihmiset istuvat usein bussissa mykkinä, eivätkä tiedä ympäristöstä mitään. Juolahti mieleen, että siitä voisi kertoakin.

"Yleensä vain ollaan hiljaa ja näprätään kännykkää"

Nyt sympaattisia kuulutuksia voi kuulla ainakin Vantaankoskelta Espoon keskukseen kulkevalla linjalla 565. Kiitoksia on tullut myös kasvotusten.

– Kyllä joku rouvasihminen, herrasmies ja nuorisokin on käynyt kiittämässä matkasta, Raimo kertoo.

– Eräs rouva joskus sanoi, että olipa kivaa vaihtelua. Hän oli tottunut siihen, että bussissa yleensä vain ollaan hiljaa ja näprätään kännykkää.

Toimitusjohtaja lupaa leipoa pullat

Åbergin Linjan toimitusjohtaja Sampo Selin on myös huomannut tuoreet Facebook-kehut. Hän arvasi heti, kenelle kuskeista ne oli osoitettu – kehuja Raimolle kun on tullut aiemminkin. Selin lupaa, että kyseessä on perjantaipullan arvoinen suoritus. 

– Jos kuskit onnistuvat työssään, tarjoaa firma pullat. Jos taas kuskit koheltavat, he leipovat itse pullat. Tämä on kuskien itse kehittämä tapa, Selin kertoo. 

Selin kertoo, että aikoo itse leipoa pullat ensi perjantaiksi.

– Kyllä sen verran pitää panostaa.

Hän ei kuitenkaan vielä paljasta, millaisista pullista Raimo ja muut kuskit pääsevät nauttimaan.

Lue myös:

    Uusimmat