Lumenauraaja Henrik kyllästyi urputukseen ja kertoi totuuden työstään kameralle – videosta tuli hitti: "Autoin jumiin jäänyttä autoilijaa, sain kiitokseksi keskisormea"

Lumenauraaja Henrik kyllästyi ikäviin kommentteihin ja kertoi totuuden työstään kameralle – videosta somehitti:"Autoin jumiin jäänyttä autoilijaa, sain kiitokseksi keskisormea" 5:35
Katso Kososen viraaliksi noussut video lumityökonekuljettajan todellisesta arjesta!

Kaarinalainen lumityökonekuljettaja Henrik Kosonen luki sosiaalisessa mediassa ihmisten kommentteja aurauksesta, ja päätti oikaista videollaan joitain väärinkäsityksiä. Videosta tulikin hitti, joka on kerännyt jo tuhansia katselukertoja.

– Olen kyllä yllättänyt, tarkoitus oli vain herätellä kaarinalaisia, Kosonen kertoo videonsa suosiosta puhelimessa MTV Uutisille.

Kosonen sanoo tarttuneensa kameraan, koska halusi kertoa millaista työ oikeasti on. Kuten jokaisessa ammatissa, lumityökonekuljettajan työssä on puolia, joita ulkopuoliset eivät välttämättä aina ymmärrä.

Ja auraajia ja yrityksiäkin on erilaisia.

– Mutta kyllä kaikki yrittävät vain tehdä hyvää ja auttaa, Kosonen sanoo.

"Ihmiset ovat unohtaneet, että Suomessakin on talvi"

38-vuotias Kosonen on yrittäjä ja tehnyt auraushommia pitkään. Hän aloitti ne jo 14-vuotiaana isän hakemalla poikkeusluvalla.

– Siitä lähtien on oikeastaan aina talvisin pitänyt olla 5 kuukautta valmiudessa. Kaudella päivät ovat pitkiä eikä esimerkiksi kavereiden illanistujaisissa paljon juhlita, jos tuleekin yöllä hälytys, Kosonen kertoo.

Eikä minään vuonna voi tietää etukäteen, paljonko töitä on. Joinain talvina on ollut vain yksi aurauskeikka.

Joskus lunta sen sijaan tulee kerralla paljon, eikä aura-auto ehdi kaikkialle samanaikaisesti.

Oma piha tai tienpätkä pitäisi olla aurattuna mielellään heti aamusta – mutta aurausta ei ihmisten mielestä saisi kuitenkaan tehdä silloin, kun asukas itse vielä nukkuu.

– Välillä tuntuu, että ihmiset ovat unohtaneet, että Suomessakin on talvi, Kosonen sanoo naurahtaen.

Siksi mies päättikin kuvata tuntonsa videolle. Hän on saanut siitä runsaasti myönteistä palautetta. Monet ovat sanoneet, että eivät aikaisemmin tulleet ajatelleeksi, minkälaista työ on.

Negatiivistakin kommenttia on toki tullut, mutta niistä on syntynyt rakentavia keskusteluja, Kosonen kiittelee.

Katso artikkelin alusta Kososen viraaliksi noussut video lumityökonekuljettajan arjesta: "Autoin jumiin jäänyttä autoilijaa, ja sain kiitokseksi kansainvälistä käsimerkkiä"

Lue myös:

    Uusimmat