Mainos

Bush ennustaa kiivaita taisteluja Irakiin

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush korostaa, että Irakin hallituksen on saatava aikaan edistystä, jotta Yhdysvallat jatkaisi tukeaan sille.

Presidentti George W. Bush ennustaa kiivaita taisteluja Irakiin tulevina viikkoina ja kuukausina. Hänen mukaansa kesä on ratkaisevaa aikaa Yhdysvaltain uudelle Irak-strategialle.

Bush korostaa myös, että Irakin horjuvan hallituksen on saatava aikaan todellista edistystä, jotta Yhdysvallat jatkaisi tukeaan sille. Presidentin mukaan Yhdysvaltain joukot ovat Irakissa vain niin kauan kuin Irakin hallitus sitä haluaa.

Kun presidentiltä kysyttiin, kuinka kauan hän aikoo jatkaa uutta strategiaa Irakissa, jos maassa ei tapahdu edistystä, Bush kertoi, että Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen komentajan on määrä raportoida tilanteesta kesän lopulla.

- Haluaisin nähdä meidät Irakissa erilaisessa tilanteessa jossain vaiheessa. Tämän saavuttamiseksi pääkaupunki on saatava haltuun, Bush sanoi Valkoisessa talossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Samaan aikaan Yhdysvaltain kongressi valmistautui äänestämään kompromissiehdotuksesta, joka koskee Irakin sodan rahoittamista. Bush käytti aiemmin veto-oikeuttaan ja torjui kongressin hyväksymän ensimmäisen ehdotuksen. Aiemmassa ehdotuksessa demokraatit vaativat rahoitukselle ehdoksi aikataulun asettamista joukkojen kotiuttamiseksi Irakista.

Nyt äänestyksessä oleva kompromissi sisältää vaatimuksia, jotka Irakin hallituksen on täytettävä, jotta tuki jatkuisi.

Bush kommentoi myös Iranin ydinkiistaa. Hän totesi, että YK:n tulisi tiukentaa Iranin vastaisia pakotteita ellei maa luovu kiistanalaisesta ydinohjelmastaan. YK:n turvallisuusneuvosto on jo kahdesti joulukuun jälkeen asettanut Iranille pakotteita.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.