Mainos

Burma armahti tuhansia vankeja

Burma ilmoitti torstaina vapauttavansa lähes 7000 vankia ympäri maata. Vapautettavien vankien joukossa on myös 210 ulkomaalaista vankia, joista suurin osa on kiinalaisia.

Armahdus on viimeisin useista, joita maan vuonna 2011 valtaan noussut hallitus on myöntänyt. Taustalla torstaisessa armahduksessa on maan viestintäministeriön tiedotteen mukaan hyvän tahdon osoittaminen ja ystävällisten suhteiden ylläpitäminen muihin maihin.

Burma tuomitsi viime viikolla 153 kiinalaista elinkautiseen vankeusrangaistukseen laittomasta puiden hakkuusta. Kiina protestoi tuomioita vahvasti. Nyt samaisten kiinalaisten kerrotaan olevan armahdettujen ulkomaalaisten vankien joukossa.

Torstaina ei vielä ollut tiedossa, oliko armahduksen saaneiden joukossa poliittisia vankeja, jotka presidentti Thein Shein on vannonut vapauttavansa.

Presidentti Shein nousi valtaan vuonna 2011 voitettuaan vaalit edellisenä vuonna. Sotilasjuntta hallitsi sitä ennen maata 49 vuotta, minkä aikana maa tuomittiin kansainvälisesti ihmisoikeusrikkeistä muun muassa lapsisotilaiden käytön vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.