"Brutaali" lumimyrsky iskee Yhdysvaltoihin samaan aikaan kuin Valtteri Suomeen – jopa 60 senttiä lunta ja tulvavaroitus

Yhdysvaltojen osavaltioihin julistettu hätätila"brutaalin"lumimyrskyn takia – näin paikalliset kuvernöörit kuvailevat tilannetta 1:29
Katso videolta, miten Yhdysvalloissa varaudutaan historialliseen myräkkään.

Myrskyalue liikkuu Yhdysvaltain itärannikon yli ja useissa osavaltioissa varaudutaan poikkeuksellisen vaikeisiin sääolosuhteisiin.

Suomessa odotetaan, millaista jälkeä Valtteri-myrsky tekee eritoten Etelä-Suomessa. Samainen myrskyalue tunnetaan Ruotsissa nimeltä Malik.

Myös Yhdysvaltoihin on viikonlopun aikana luvassa lumimyrsky, jonka Reuters kuvailee ennusteiden mukaan olevan todennäköisesti "brutaali".

Kovien tuulien lisäksi lunta voi tulla jopa 60 senttiä viikonlopun aikana.

Atlantin valtameren yllä muodostuneen myrskyalueen vuoksi on jo nyt peruttu 5 000 viikonlopulle suunniteltua lentoa. Yli 8 000 lentoa on puolestaan lykätty.

Yhdysvaltain kansallinen sääpalvelu taasen on antanut tulvavaroituksen rannikkoalueille. Itärannikon matkustajajunaliikenne on laajalti peruttu.

Marylandin, Massachusettsin, New Jerseyn, New Yorkin osavaltioiden kuvernöörit ovat kaikki julistaneet hätätilan. Luvassa on todennäköisesti sähkökatkoja ja viranomaiset suosittelevat, etteivät ihmiset testaisi viikonlopun aikana ajokelejä.

– Tämä tulee olemaan todella iso myrsky, todennäköiesti yksi suurimmista, jonka olemme kokeneen viime vuosien aikana. Olosuhteet tulevat tekemään matkustamisesta liki mahdotonta. Suosittelemme, että kaikki, jotka vain suinkin voivat, pysyvät kodeissaan tänään ja huomenna, Massachusettsin kuvernööri Charlie Baker totesi.

Yhdysvaltojen itärannikolla lumikaaos – Virginiassa autoilijat jäivät lumimyrskyn vangiksi jopa 17 tunniksi 1:24
Katso myös: Virginiassa autoilijat jäivät lumimyrskyn vangiksi jopa 17 tunniksi vuoden alussa.


Lue myös:

    Uusimmat