Broilerinmaksaa viherpippurikastikkeessa, Korvasienipilahvi kaurasuurimoista 5.5.2001

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana MTV3 Internetin ruokatoimittaja Kaisa Torkkeli.

Broilerinmaksaa viherpippurikastikkeessa


300 g broilerinmaksaa
1 pkt (170 g) pekonia
4 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
0,5-1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kahvi- tai ruokakermaa
2 tl sinappia
rouhittua viher- ja rosepippuria
(suolaa)
tuoretta salviaa
(konjakkia)
1. Leikkaa broilerinmaksat kahteen osaan ja pekoni pieniksi kuutioiksi. Halkaise salottisipulit pitkittäin ja poista kuori (tai leikkaa punasipuli lohkoiksi).
2. Laita pekonikuutiot kylmälle paistin- pannulle ja anna ruskistua.
3. Lisää maksanpalat muutamassa erässä vuorotellen salottisipuleiden kanssa. Anna ruskistua miedolla lämmöllä noin muutaman minuutin ajan. Maksa saa jäädä sisältä hieman punertavaksi.
4. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja vehnäjauhot. Sekoittele hetki.
5. Lisää kerma ja sinappi ja anna kastikkeen kiehahtaa. Hauduta, kunnes se sakenee hieman. Mausta halutessasi vielä lorauksella konjakkia. Lisää joukkoon hienonnettu salvia ja koristele pippurirouheella.

Korvasienipilahvi kaurasuurimoista


n.150-200 g korvasieniä (kahteen kertaan keitettyjä) tai 150 g siitakesieniä
1 sipuli hienonnettuna
2-3 rkl voita tai margariinina
2 dl kaurasuurimoita
5 dl kasvislientä
(kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio + vettä)
valkopippuria
(suolaa)
kevätsipulia1. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 10 min. kummallakin kerralla. Huuhdo keittämisten välillä ja jälkeen runsaassa vedessä. Tuuleta hyvin keittämisen aikana. Valuta sienet hyvin ja paloittele tai hakkaa pieneksi.
2. Hienonna sipuli. Kuullota sieniä sekä sipulikuutioita voissa. Lisää kaurasuurimot ja kuullota hetki.
3. Lisää kuuma liemi ja hauduta suurimot kypsiksi noin 20-30 minuuttia.
4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa valkopippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon viipaloitua kevätsipulin vartta.

Lue myös:

    Uusimmat