Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Broilerinmaksaa viherpippurikastikkeessa, Korvasienipilahvi kaurasuurimoista 5.5.2001

Julkaistu 01.06.2001 14:58

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana MTV3 Internetin ruokatoimittaja Kaisa Torkkeli.

Broilerinmaksaa viherpippurikastikkeessa


300 g broilerinmaksaa
1 pkt (170 g) pekonia
4 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
0,5-1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kahvi- tai ruokakermaa
2 tl sinappia
rouhittua viher- ja rosepippuria
(suolaa)
tuoretta salviaa
(konjakkia)
1. Leikkaa broilerinmaksat kahteen osaan ja pekoni pieniksi kuutioiksi. Halkaise salottisipulit pitkittäin ja poista kuori (tai leikkaa punasipuli lohkoiksi).
2. Laita pekonikuutiot kylmälle paistin- pannulle ja anna ruskistua.
3. Lisää maksanpalat muutamassa erässä vuorotellen salottisipuleiden kanssa. Anna ruskistua miedolla lämmöllä noin muutaman minuutin ajan. Maksa saa jäädä sisältä hieman punertavaksi.
4. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja vehnäjauhot. Sekoittele hetki.
5. Lisää kerma ja sinappi ja anna kastikkeen kiehahtaa. Hauduta, kunnes se sakenee hieman. Mausta halutessasi vielä lorauksella konjakkia. Lisää joukkoon hienonnettu salvia ja koristele pippurirouheella.

Korvasienipilahvi kaurasuurimoista


n.150-200 g korvasieniä (kahteen kertaan keitettyjä) tai 150 g siitakesieniä
1 sipuli hienonnettuna 1. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 10 min. kummallakin kerralla. Huuhdo keittämisten välillä ja jälkeen runsaassa vedessä. Tuuleta hyvin keittämisen aikana. Valuta sienet hyvin ja paloittele tai hakkaa pieneksi. 2. Hienonna sipuli. Kuullota sieniä sekä sipulikuutioita voissa. Lisää kaurasuurimot ja kuullota hetki. 3. Lisää kuuma liemi ja hauduta suurimot kypsiksi noin 20-30 minuuttia. 4. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa valkopippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi joukkoon viipaloitua kevätsipulin vartta.


2-3 rkl voita tai margariinina

2 dl kaurasuurimoita

5 dl kasvislientä

(kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio + vettä)

valkopippuria

(suolaa)

kevätsipulia



Lisää aiheesta:

Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairausAamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleMurehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • 20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus

  • 17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 15:56
    Kilpailut

    Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu