Mainos

Brittitähti viritti hurjan kirin US Openin kaikkien aikojen tuloksella – Koepkan tuplavalloitus hakee vertaistaan lähes 30 vuoden takaa

6:11

Yhdysvaltalaisgolfari Brooks Koepka voitti US Openin toisen kerran peräjälkeen. Edellisen kerran vastaavaan tuplaan oli pystynyt maanmies Curtis Strange lähes 30 vuotta sitten voitettuaan peräkkäiset US Openit 1988 ja 1989.

Videolla Tulosruudun sunnuntainen juttu US Openista: asemat, joista päätöskierrokseen lähdettiin.

– On uskomatonta, että nimeni on kahdesti voittajien listalla, ja kaksi peräkkäistä voittoa on vielä kummallisempaa. Tämä voitto on paljon edellistä makeampi, Koepka sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Koepka käytti päätöskierrokseensa Shinnecock Hillsin kentällä New Yorkin osavaltiossa pelatussa kilpailussa 68 ja koko kisaan 281 lyöntiä (+1). Koepka päihitti hurjan kirin virittäneen englantilaistähden Tommy Fleetwoodin yhdellä lyönnillä.

Fleetwood oli päätöspäivään lähdettäessä kuusi lyöntiä kärkeä perässä, mutta roihusi viimeisen kierroksen 63 lyönnillä. Kyse on US Openin parhaasta päätöskierroksesta koskaan.

Fleetwood lisäksi sivusi US Openin kaikkien aikojen parasta kierrostulosta, kun muutkin kierrokset huomioidaan. Aiemmin 63 lyönnin kierroksessa olivat US Openissa onnistuneet Johnny Miller (1973), Jack Nicklaus (1980), Tom Weiskopf (1980), Vijay Singh (2003) ja Justin Thomas (2017).

US Open pelattiin 118. kerran.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.