Mainos

Brittikanava tapasi pienen suomalaispojan al-Holin pahamaisella pakolaisleirillä – vaaleatukkainen Yousef kertoo olevansa 6-vuotias

Isobritannialainen Sky News -kanava vieraili Syyriassa al-Holin pakolaisleirillä, ja kohtasi siellä pienen suomalaispojan. Al-Holin leiri on tullut erityisesti tunnetuksi siellä pidettyjen Isisin "kalifaatin" kannattajien vuoksi. Leirille on säilötty Isisiä kannattaneita naisia ja näiden lapsia.

Sky Newsin jutussa toimittaja käy keskustelemassa leirillä oleskelevien ihmisten kanssa, tiedustellen muun muassa tapaamiensa lasten ja naisten kotimaata. Hän päätyy keskustelemaan erään pienen vaaleahiuksisen pojan kanssa.

– Mikä nimesi on, toimittaja kysyy.

– Yousef, poika vastaa.

– Ja mistä olet kotoisin, toimittaja jatkaa.

– Finlandi, poikaa vastaa.

Pakolaisleiristä "minikalifaatiksi"

Poika ehtii kertoa toimittajalle olevansa kuusivuotias ennen kuin joku leirin naisista ohjaa lapsen pois. Mies ei tiedä, onko kyseessä mahdollisesti pojan äiti.

Leirillä toimittaja kertoo tapaavansa lapsia ympäri maailman aina Venäjältä Ranskaan ja Kiinaan. Aiemmin Suomen mediassa on kerrottu leirillä olevan joitain kymmeniä suomalaisia, joista valtaosa lapsia.

Leirin olot ovat huonot ja siellä toimivat tahot ovat sitä mieltä, että leirillä tapahtuu jatkuvasti radikalisoitumista. Tilannetta ei helpota se, että osa lapsista on jo valmiiksi käytännössä kalifaatin aivopesemiä tai näkemiensä raakuuksien traumatisoimia. Toimittaja kuvailee leirin jo edustavan "minikalifaattia".

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja