Mainos

Äärijärjestö Isis valitsi uuden johtajan – uhkaa kostaa edellisen terroripomon kuoleman

0:49
Yhdysvallat julkaisi videon Isis-johtajan kuolemaan johtaneesta operaatiosta – tältä operaatio näytti

Äärijärjestö Isis on valinnut uudeksi johtajakseen Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashin, järjestö kertoi ääninauhalla. Samalla Isis vahvisti edellisen johtajansa Abu Bakr al-Baghdadin kuolleen.

Isis myös sanoi kannattajiensa kostavan al-Baghdadin kuoleman Yhdysvalloille.

– Isisin shura (valitsijaneuvosto) kokoontui heti, kun Abu Bakr al-Baghdadin marttyyrikuolema oli vahvistunut, ja pyhien soturien vanhimmat sopivat (seuraajasta), sanottiin seitsemän minuuttia kestäneellä ääninauhalla.

Yhdysvallat kertoi Abu Bakr al-Baghdadin kuolleen sen erikoisjoukkojen operaatiossa Syyriassa viime viikonloppuna. Sen mukaan al-Baghdadi räjäytti itsensä itsemurhavyöllä tunnelissa, kun Yhdysvaltain joukot olivat onnistuneet saartamaan hänet.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi al-Baghdadin paenneen tunneliin uikuttaen, itkien ja huutaen koko matkan. Trumpin mukaan al-Baghdadi kuoli kuin koira.

Isisin tiedottaja taas kuvaili Trumpia "hulluksi vanhaksi mieheksi".

Puolustusministeriö julkaisi kuvamateriaalia tappoiskusta

Yhdysvaltain puolustusministeriö puolestaan julkaisi video- ja kuvamateriaalia al-Baghdadin tappoiskusta.

Rakeisessa, mustavalkoisessa kuvamateriaalissa näkyy, kuinka Yhdysvaltain joukot lähestyvät jalan korkeaseinäistä rakennuskompleksia, jossa al-Baghdadi oleskeli.

Puolustusministeriö julkaisi myös videomateriaalia ilmaiskuista. Videolla näkyy, kuinka tuntemattomat sotilaat avaavat tulen Yhdysvaltojen helikoptereita vastaan.

Kenraali Kenneth McKenzie kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, että Isis-johtaja surmasi samalla myös kaksi tunneliin mukanaan vetämäänsä lasta. Aiemmin on kerrottu, että kuolleita lapsia olisi ollut kolme. Lasten arvellaan olleen alle 12-vuotiaita. Asiasta uutisoi muun muassa uutiskanava CNN.

Uutista päivitetty 31.10.2019 kello 19:02. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja