Mainos

Britit aikovat pysyä Afganistanissa

Brittijoukot aikovat pysyä Afganistanissa, Britannian puolustusministeriö on ilmoittanut tänään.

Puolustusministeriön tiedottaja sanoi myös, etteivät pohjoisen liiton edustajat ole vaatineet Kabulin lähellä olevien brittijoukkojen lähtöä Afganistanista. Pohjoisen liiton varatiedustelupäällikkö Arif sanoi aiemmin tänään, että liiton johto oli päättänyt, että Britannian on vedettävä pois valtaosa sadan brittisotilaan osastosta, joka on Bagramin tukikohdassa Kabulin pohjoispuolella.

Britannian puolustusministeriö kiisti tiedon. -Voimme vahvistaa, ettei pohjoinen liitto ole esittänyt tällaista ja etteivät joukkomme palaa kotimaahan Bagramin lentotukikohdasta, puolustusministeriön tiedottaja sanoi. Brittijoukkojen läsnäolo ei tiedottajan mukaan ole aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia.

Sata Britannian erikoisjoukkojen sotilasta saapui Kabulin pohjoispuolella sijaitsevaan Bagramiin eilen. Merijalkaväkeen kuuluvien joukkojen tehtävänä on turvata lentokenttä niin, että sitä voidaan käyttää humanitaarisissa avustuskuljetuksissa.

Britannian edustajat vakuuttivat tänään myös, että pohjoisen liiton kanssa oli neuvoteltu brittijoukkojen saapumisesta. Pohjoisen liiton mukaan sen kanssa ei neuvoteltu etukäteen.

Brittilehti Daily Telegraph kertoi tänään, että Afganistaniin aiotaan lähettää ehkä jopa 6 000 brittiläistä sotilasta. Sotilaslähteitä lainaten lehti kertoi, että Afganistaniin lähetetään kaksi prikaatia. Joukkojen tehtävänä on estää sellainen ryhmittymien keskinäinen sodankäynti, jollainen puhkesi pohjoisen liiton vallattua kaupungin 1992.

Afganistanilaiset ovat perinteisesti suhtautuneet epäluuloisesti ulkomaalaisiin. Osama bin Ladenin al-Qaeda-verkoston jäsenistä monet ovat pakistanilaisia, arabeja ja tshetsheenejä, ja myös heihin on suhtauduttu vihamielisesti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.