Britanniassa tuomittu joukkoraiskaaja löytyi Pakistanista – oli pakoillut tuomiotaan kolme vuotta

Tällaisia grooming-viestejä miehet lähettävät tytöille 0:20
Tätä on grooming: Videolla on otteita viesteistä, jotka 14-vuotiaaksi tekeytynyt 25-vuotias Hanna sai aikuisilta miehiltä.

Kolme vuotta pakosalla viettänyt Isossa-Britanniassa tuomittu raiskaaja löytyi Pakistanista. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Sky News.

Tätä on grooming: Videolla on otteita viesteistä, jotka 14-vuotiaaksi tekeytynyt 25-vuotias Hanna sai aikuisilta miehiltä.

Nyt 41-vuotias Choudhry Ikhalaq Hussain tuomittiin vuonna 2016 poissaolevana 19 vuodeksi vankilaan raiskauksesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä raiskauksen suunnittelemisesta.

Hussain pidätettiin kolme vuotta sitten Rochdalen kaupungissa. Hänelle kuitenkin annettiin lupa vierailla hautajaisissa, minkä yhteydessä hän karkasi ja lähti Pakistaniin.

Pakistanin ja Britannian poliisien yhteisoperaatiolla Hussain saatiin lopulta kiinni Länsi-Pakistanista Punjabin alueelta.

Epäiltiin osallisuudesta joukkoraiskaukseen

Samanaikaisesti Hussainin kanssa aikanaan vuonna 2016 pidätettiin yhdeksän muuta henkilöä.

Nuori nainen kertoi tuolloin yhteensä 10 miehen raiskanneen hänet. Tapaukseen liittyi myös groomingia eli aikuisen tekemiä valmisteluja lapsen tai nuoren seksuaalisen hyväksikäytön toteuttamiseksi.

Tutkinta oli osa laajempaa operaatiota, jossa poliisi haastatteli yhteensä 47 tyttöä mahdollisina seksuaalirikosten uhreina.

Lue myös:

    Uusimmat