Mainos

Britanniassa toinen suu- ja sorkkatautitapaus

Jo kahden brittitilan karja on hävitetty suu- ja sorkkataudin vuoksi. Maan viimeaikaisten tulvien epäillään levittäneen tautia. Britannian suu- ja sorkkatautivirus on todennäköisesti peräisin saastuneiden maatilojen läheisistä tutkimuskeskuksista, kertoo virallinen raportti.

Britanniassa on varmistunut toinen suu- ja sorkkatautitapaus, kertoo ympäristöministeri Hilary Benn.

Tautia on nyt tavattu kahdelta eteläenglantilaiselta karjatilalta, jotka sijaitsevat vain parin kilometrin etäisyydellä toisistaan. Uusi tautitapaus paljastui tilalla, joka kuuluu tartuntariskin ehkäisemiseksi muodostettuun suojavyöhykkeeseen. Tilan karja on teurastettu.

Herkästi tarttuva tauti on johtanut laajoihin varotoimiin. Sorkkaeläinten sekä tuoreen maidon ja lihan vienti Britanniasta on pysähdyksissä EU:n määräysten mukaisesti.

Britannian suu- ja sorkkatautivirus on todennäköisesti peräisin saastuneiden maatilojen läheisistä tutkimuskeskuksista, kertoo virallinen raportti.

Tulvat taudin takana?

Brittiviranomaisten on määrä kertoa tänään taudin alkuperää koskevien tutkimusten tuloksista. Maan viranomaiset ovat epäilleet, että viime aikojen tulvat ovat saattaneet levittää karjatautia.

Britannian ensimmäinen suu- ja sorkkatautitapaus sitten vuosituhannen alun epidemian paljastui perjantain vastaisena yönä.

Ympäristöministeri Hilary Bennin mukaan viranomaiset tutkivat, olisiko virus voinut levitä suu- ja sorkkatautirokotetta valmistavasta laboratoriosta läheiselle maatilalle. Benn kertoi tv-haastattelussa, että tulvat ovat yksi tutkittavista vaihtoehdoista, sillä maatilalla oli viime kuussa tulvavettä.

Myös Britannian ylin eläinlääkintäviranomainen on arvellut, että tulvat voivat olla suu- ja sorkkatautiuhan takana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.