Britannian Sunak: Venäjän hyökkäys Ukrainaan Puolaan iskeytyneiden ohjusten pääsyynä – "Putinin sodan julma ja armoton todellisuus"

Britannian pääministeri Rishi Sunak on kommentoinut Puolaan iskeytyneitä ohjuksia tiedotustilaisuudessa Indonesian Balilla G20-maiden kokouksessa.

Toistaiseksi ei ole varmuutta, kenen ampumasta ohjuksesta on kyse räjähdyksessä, jossa kuoli kaksi ihmistä. 

Sunak kuitenkin muistutti, että tätä keskustelua ei käytäisi ilman Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. 

– (Vladimir) Putinin sodan julma ja armoton todellisuus, Sunak totesi Reutersin mukaan.

Sunak keskusteli tänään Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Sunakista oli kauheaa kuulla, että yli 80 ohjusiskua kohdistui eilen siviili-infrastruktuuriin.

Lisäksi Sunak painotti tutkinnan tärkeyttä Puolaan laskeutuneiden ohjusten kohdalla. 

Zelenskyin neuvonantaja: Vain Venäjää voi syyttää

Myös presidentti Zelenskyin neuvonantaja Mykhailo Podolyak sanoi kirjoitetussa lausunnossaan, että vain Venäjää voi syyttää tapahtumista Puolassa.

– Mielestäni on välttämätöntä noudattaa vain yhtä logiikkaa. Venäjä aloitti ja käy sotaa. Venäjä hyökkää massiivisesti Ukrainaan risteilyohjuksin, Podolyak kirjoittaa.

– Venäjä on kääntänyt Euroopan itäosan ennustamattomaksi taistelukentäksi. Tahallisuus, toimeenpanon keinot, riskit, eskalaatio – tämä kaikki on Venäjän syytä. Ja mitään muuta selitystä ei voi olla minkäänlaisille ohjuksiin liittyville onnettomuuksille.

Lue myös:

    Uusimmat