Mainos

Britannian poliisi tehnyt uuden pidätyksen terroritutkinnassa

Britannian poliisi kertoo tehneensä uuden pidätyksen Lontoon terrori-iskun tutkinnassa.

Poliisin mukaan 27-vuotias mies pidätettiin aamulla Barkingin esikaupunkialueella Lontoon itäpuolella. Tutkinta on keskittynyt Barkingiin lauantaista lähtien.

Aiemmin pidätetyt 12 henkilöä on vapautettu.

Kolmas hyökkääjä nimetty

Lontoon terrori-iskun tekijöistä kolmas oli Italian kansalainen, vahvistaa Britannian poliisi. Hän oli 22-vuotias Youssef Zaghba. Italialaiset tiedotusvälineet kertoivat aiemmin, että hän oli italialais-marokkolainen.

Poliisi nimesi maanantaina kaksi iskun kolmesta tekijästä. Toinen oli pakistanilaistaustainen Britannian kansalainen Khuram Butt, 27, ja toinen ilmeisesti marokkolais-libyalainen Rachid Redouane, 30.

Äärijärjestö Isis on väittänyt olevansa iskun takana.

Poliisi ampui tekijät iskun aikana. Lauantai-iltana tehdyssä iskussa kuoli seitsemän ja haavoittui 48 ihmistä. Haavoittuneista noin 20 on edelleen kriittisessä tilassa.

Yli 130 imaamia kieltäytyy hautajaisrukouksista

Britanniassa yli 130 imaamia ja muuta uskonnollista johtajaa kieltäytyy lukemasta hautajaisrukouksia Lontoon terrori-iskun tekijöille, kertoo sanomalehti Guardian.

Guardianin mukaan päätös on poikkeuksellinen: yleensä perinteiset rukoukset luetaan kaikille muslimeille riippumatta siitä, mitä he ovat tehneet. Imaamit sanovat puolustavansa islamin opetuksia ja kehottavat myös muita uskonoppineita pidättäytymään rukouksista.

-Tällaiset anteeksiantamattomat teot ovat täysin ristiriidassa islamin ylevien opetusten kanssa, imaamit sanovat lausunnossaan.

Islamilaisten yhteisöjen johtajat ovat luvanneet tehdä kaikkensa terrori-iskujen estämiseksi. Britannian muslimineuvoston pääsihteeri Harun Khan on sanonut, ettei terroristien saa antaa käyttää uskontoa hyväkseen.

-Tästä syystä olemme samaa mieltä pääministerin kanssa, että asioiden on muututtava. Liika on liikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.