Mainos

Britannian kammottava anoreksiatilasto - jopa viisivuotiaita sairaalassa

Britanniassa jopa viisivuotiaita hoidetaan sairaaloissa anoreksian vuoksi. Viimeisten kolmen vuoden aikana brittiläisissä hoitolaitoksissa on ollut hoidettavana 98 lasta, jotka ovat olleet 5-7 -vuotiaita. Lapset ovat kärsineet syömishäiriöistä. Asiasta kertoo sanomalehti Daily Mail nettisivuillaan.

7-8 -vuotiaita lapsia hoidossa on ollut jopa 400. Lukumäärä kasvaa mitä vanhemmaksi lapset tulevat. Asiantuntijat pelkäävät, että luvut ovat vain jäävuoren huippu, sillä sairaaloissa hoidetaan vain kaikista vaikeimpia tapauksia.

Luvut perustuvat Britannian julkisen terveydenhuollon julkaisemiin tilastoihin. Shokeeraavien lukujen uskotaan johtuvan siitä, että lapsille ja nuorille on tullut pakkomielle olla laiha.

Monet ihailevat harvinaisen laihoja malleja ja julkkiksia, joita he näkevät lehdissä ja tv:ssä, ja laihduttavat, koska he luulevat että silloin heistä tulee saman näköisiä.

Etenkin tytöt vertailevat itseään ystäviinsä, ja joissain tapauksissa kaveriporukoissa jopa kilpaillaan siitä, kuka voi laihduttaa eniten. Asiantuntijat varoittavat, että ala-asteikäiset tytöt ovat alkaneet nyt verrata itseään 0 -koon malleihin ja julkkiksiin.

Nolla koko

Lähes puolet alle 14 vuotiaista on ollut laihdutuskuurilla

Britannian NMKY:n teettämän tutkimuksen mukaan jopa lähes puolet alle 14-vuotiaista tytöistä on ollut laihdutuskuurilla. Maan syömishäiriöliiton puheenjohtaja Susan Ringwood kertoo, että osa tytöistä pelkää iän mukanaan tuomia muotoja niin paljon, että he näännyttävät itsensä nälkään, jotta pysyisivät lapsen näköisinä.

– Muotimaailmassa ihannoidaan nykyään vartaloa, joka on muodoiltaan pikemminkin lapsen kuin aikuisen naisen. Tytöt näkevät lehdissä kuvia naisista jotka ovat hyvin hyvin laihoja ja kuvittelevat, että myös heidän pitäisi näyttää samalta.

"En syö jugurttia, siinä on rasvaa"

Lasten ja nuorten syömishäiriöitä tutkinut brittikirjailija Tanith Carey kertoo kirjassaan Minne pikku tyttöni katosi? kuusivuotiaasta tyttärestään, joka oli aamupalalla kieltäytynyt syömästä jugurttia. Syynä oli se, että tyttö oli lukenut purkin ravintoaineselosteesta, että tuote sisälsi rasvaa.

– En halua syödä sitä. Siinä on rasvaa ja se tekee minusta pullukan, tyttö oli sanonut.

Carey kysyykin kirjassaan, miksi lapsemme laskevat kaloreita sen sijaan että viettäisivät huoletonta lapsuuttaan leikkien?

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.