Britannian GP:n lehdistökatsaus: Alonso ja Nadal

Fernando Alonso ja Rafael Nadal syrjäyttivät maanantaina MM-jalkapallon espanjalaislehtien urheilusivujen ykkösuutisena. Alonso otti kolmannen peräkkäisen voittonsa formula ykkösten Britannian GP:ssä ja Nadal juhli toisen kerran tenniksen Ranskan avoimen mestaruusturnauksen voittoa.

- Alonso ja Nadal näyttävät mallia, julisti AS-urheilulehti etusivullaan.

AS hehkutti sitä, että Alonso teki uransa ensimmäisen "hattutempun" (paalupaikka, voitto ja nopein kierros) ja nousi kuljettajaksi, joka on kerännyt kaikkien aikojen eniten MM-pisteitä (74) kauden kahdeksassa ensimmäisessä kilpailussa. Lehden mielestä Michael Schumacher alkaa olla lyöty, sillä Alonson etumatka MM-sarjassa kasvoi jo 23 pisteeseen.

- Saksalaisella ei ole koskaan ollut yhtä kovaa luuta vastassa 15 formula 1 -vuoden aikana. Edes Häkkinen ei parhaina päivinään ollut saman kaliiberin vastustaja. Palkintopallilla hänen ilmeensä kertoi kaiken. Juhliminen ei maittanut. Kolme tyrmäystappiota lannistavat kenet tahansa. Saksalaisen valttikortit ovat vähissä, ja jollei hän niitä käytä seuraavissa kilpailuissa, hänen on mietittävä kahta vaihtoehtoa: yrittää mestaruuden voittamista formula ykkösissä vielä kerran tai lopettaa ura ja tehdä tilaa tulevien vuosien sankareille. Yksi heistä on Räikkönen ja toisen me kaikki tunnemme.

Espanjan ensimmäisen MM-kisaottelun alla AS innostui leikittelemään ajatuksella, että Alonson ja Nadalin kaltaiset superlahjakkuudet olisivat syntyneet jalkapalloilijoiksi.

- Kuvittelisin Alonson nopeaksi ja taitavaksi hyökkääjäksi, joka on kylmähermoinen viimeistelijä ja aina tarkkana maalin edessä. Sellainen hyökkääjä, joka pystyy rankaisemaan vastustajaa maalilla pienimmästäkin virheestä. Ehkä vähän kuin (Paolo) Rossi , joka tarjoili Italialle maailmanmestaruuden Espanjan kisoissa.

Myös urheilulehti Sport toivoi, että Nadalin ja Alonson menestys innostaisi myös Espanjan jalkapallomaajoukkueen huippusuorituksiin.

- Meillä on jo kaksi maailmanmestaria. Nadal ja Alonso ovat ykkösiä, lehti hehkutti etusivullaan.

- Rafa Nadal ja Fernando Alonso kirjoittivat jälleen yhden kultaisen sivun Espanjan urheilun historiassa, eikä se takuulla jää viimeiseksi.

Samoilla linjoilla oli myös oviedolainen La Nueva España.

- Samalla kun jalkapalloileva Espanja puntaroi maajoukkueen kohtaloa MM-turnauksessa, Fernando Alonso ja Rafael Nadal eivät jätä mitään jossiteltavaa. He ovat todella nuoria, kilpailevat vaativissa urheilulajeissa eivätkä koskaan petä. Heillä on menestys geeneissä ja voitoista on tullut rutiinia.

- Alonso marssii tällä kaudella haastajiensa yli suorastaan nöyryyttävän helposti. Autourheilun kehdossa Silverstonessa hän tarjoili meille samanlaisen sooloesityksen, joita olemme jo nähneet tällä kaudella.

Lehden mielestä Alonson menestys ei ole ylivoimaisen auton ansiota.

- R26 on osoittautunut erinomaiseksi autoksi, mutta todellisuudessa ranskalaistallin sinikeltaisen auton saa lentämään se, että sen ratissa on virtuoosi, joka kypärä päässä on muille lyömätön, La Nueva España totesi viitaten Fisichellan neljänteen sijaan toisen Renault'n ratissa.

Hondassa ainesta katastrofielokuvaan

Brittilehdistä The Guardian otsikoi Alonson voitosta "uudessa kotimaassaan". Espanjalainen asustelee Oxfordissa vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Silverstonen radasta.

- Fernando Alonso saattoi nauttia myöhäistä lounasta Oxfordin kodissaan sen jälkeen, kun hän oli tehnyt reilut 90 minuuttia töitä ja voittanut Britannian GP:n. Voitto tuli totutun ylivoimaisella tavalla, ja yhä todennäköisemmältä näyttää, että hän uusii maailmanmestaruutensa kauden päätteeksi.

Kotiyleisön suuren toivon Jenson Buttonin surkeasti sujunutta viikonloppua kuvailtiin The Guardianissa värikkäästi.

- Honda kriisissä, Buttonin unelma savuna ilmaan. Lähteminen 19. ruudusta ja kisan päättyminen yhdeksän kierroksen jälkeen oli brittikuskille nöyryyttävä tulos.

- Jos joku etsii aineistoa formula ykkösistä kertovaan katastrofielokuvaan, hänen tarvitsee vain seurata Honda-tallin toimintaa. Jenson Buttonin epäonni saavutti uudet mittasuhteet ja hän joutui kokemaan nöyryytyksen 85 000 brittikatsojan edessä.

- Oli jo tarpeeksi noloa, että tallipäällikkö Nick Fry joutui lähestulkoon turvautumaan taksiin päästäkseen Buttonin luokse kymmenenteen lähtöriviin britin kotikilpailussa. Buttonin Hondan pyörähtäminen hiekalle moottori liekeissä vain yhdeksän kierroksen jälkeen oli kuitenkin liikaa monille faneille.

The Sun muistutti, että yksi brittikuljettaja sentään voitti Silverstonessa - GP2-sarjaa hallitseva Lewis Hamilton.

- Jenson Button floppasi jälleen samana päivänä, kun Britannian seuraava F1-ässä häikäisi. Kun Lewis Hamilson jätti Silverstonen juhlahumussa kasvatettuaan GP2-pistejohtoaan, Buttonin kilpailu päättyi loimuten. Öljyvuoto 10 kierroksen jälkeen jatkoi Honda-kuskin surkeaa kautta.

- Mitä kilpailuun tulee, ajaminen M1-tietä oli jännittävämpi kokemus. Ainakin siellä ohiteltiin. Ainoat ohitukset Northamptonshiressä sijaitsevalla radalla tapahtuivat hampurilaisjonossa

The Timesin mielestä Alonso hallitsee nykyään kilpailuja niin ylivoimaisella tavalla, että katsojat eivät saa vastinetta kalliiden pääsylippujen hinnalle.

- Ongelmana on se, että on puuduttavaa seurata neroa työssä. Fernando Alonso murskasi formula 1 -kuljettajat ja ajeli ylivoimaiseen voittoon Britannian GP:ssä tavalla, jota voisi verrata moottoriurheilun vastineeksi Albert Einsteinille, joka pureskelee kynää pohtiessaan suhteellisuusteoriaa. Paljon aivotoimintaa mutta vähän tapahtumia.

- Silverstonen yleisö, joka uhmasi paahtavaa aurinkoa ja oli päättänyt jättää MM-kisojen seuraamisen pariksi päiväksi väliin, köllötteli muovi-istuimillaan ja mietti, mihin muuhun he olisivat voineet käyttää rahansa kuin Alonson Renault'n johtaman kulkueen seuraamiseen. Espanjalaisen paahtaessa ohi 60 kertaa 180 mailin tuntinopeudella he ynnäilivät varmasti, että halvimman 99 punnan pääsylipun hinnalla he olisivat voineet viedä neljän hengen perheen Southendiin, fish and chipsit ja jäätelöt mukaan lukien,

- Näyttää siltä, että formula 1 on vaihtanut yhden neron toiseen. Kaikki kyllästyivät vuonna 2004 Michael Schumacherin hallintaan. Vuonna 2006 Alonso uhkaa tehdä saman. Mukava kaveri ja loistava ajaja, mutta ei mikään huippumies viihdepuolella, koska niin paljon kilvanajosta tapahtuu hänen aivoissaan.

Italialaisen Corriere della Seran mielestä Alonso on pikku hiljaa nousemassa formula ykkösten suurten nimien joukkoon.

- Fernando Alonso ei ole enää yksinkertainen maailmanmestari, joka on uusimassa tittelinsä. Pitäisikö meidän kutsua häntä ilmiöksi? Tehdä rohkeita vertailuja Sennaan, Prostiin ja Schumacheriin? Siitä vaan.

Il Giornale antoi Alonson kisasta arvosanaksi täyden kympin ja Schumacherille ja Kimi Räikköselle seiskan kummallekin. Tosin Kimikin sai kehuja ajostaan kolmannelle sijalle.

- Hopeanuoli on kuudennen sijan arvoinen (katsokaa Montoyaa). Palkintopallille sillä pääsee vain ilmiömäisen suomalaisen ansiosta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat