Britannia hyväksyi koronarokotteen, mutta sitä ei anneta odottaville äideille – kyseessä varotoimi, ei merkki "kauheista ongelmista"

0:36
Koronarokotevalmistaja Biontechin toimitusjohtaja toivoo normaalia talvea ensi vuodelle – "Tämä on pandemian lopun alku"

Vaikka koronarokotukset alkavat Britanniassa ensi viikolla, niin kaikille sitä ei kuitenkaan suositella.

Iso-Britannia ilmoitti aiemmin tällä viikolla hyväksyneensä Pfizer- ja BioNTech-lääkeyhtiöiden koronarokotteen käytön. Maa ilmoitti, että rokote tulee saataville koko Isoon-Britanniaan jo ensi viikosta lähtien, ja rokottaminen aloitettaisiin saman tien.

Britannia on ensimmäinen maa, joka on kyseisen rokotteen hyväksynyt käyttöön.

Torstaina Britannian ylin lääkintäviranomainen, professori Jonathan Van-Tam totesi ITV:n mukaan, että raskaana olevien naisten ei tulisi ottaa rokotetta. Myös maan rokotuksista vastaava komitea on neuvonut samalla tavalla, sillä ”covid-19-rokotteiden turvallisuudesta raskauden aikana ei ole vielä tietoja”.

Sama pätee myös naisiin, jotka uskovat olevansa raskaana tai jotka suunnittelevat raskautta seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Van-Tam lisäsi, että rokotekokeissa ei tarkoituksella ole ollut mukana raskaana olevia naisia, mutta sellaisia vapaaehtoisia naisia on ollut, jotka ovat alkaneet myöhemmin odottaa lasta.

Van-Tam totesi, että heillä ei ole tällä hetkellä mitään tietoa siitä, miten rokote vaikuttaa raskaana oleviin naisiin, mutta huomautti, että kyseessä on vain varotoimenpide eikä merkki siitä, että rokotteen ottamisesta voi seurata ”kauheita ongelmia”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja