Mainos

Brexit pitelee yrityksiä edelleen varpaillaan – Nordean analyytikko epävarmoista markkinoista: "Tämä on haastava tilanne"

1:35
Miten brexit etenee paljon puhutun sovun jälkeen?

Epävarmuus markkinoilla jatkuu edelleen Britannian ja EU:n brexit-sovusta huolimatta, arvioi Nordean analyytikko Kristian Nummelin torstaina sen jälkeen, kun sopu oli saatu aikaan.

Hänen mukaansa brexit-neuvotteluissa edeltävinä päivinä tapahtunut kehitys otettiin kuitenkin suhteellisen myönteisesti vastaan.

– Tässä jo muutamana päivänä punta on vahvistunut, mikä kertoo siitä, että markkinat tykkäävät tästä (kehityssuunnasta). Mutta itse asiassa juuri tänään (torstaina) punta on liikkunut vähän heikommaksi.

– Se kertoo osittain siitä, että vaikka sopimus saatiin aikaan, markkinat edelleen epäilevät sitä, saadaanko sopimus oikeasti läpi brittiparlamentissa.

Uudet vaalit lisäisivät markkinoiden epävarmuutta

Nummelin arvioi, että jos sopimus ei mene läpi Britannian parlamentissa, odotetaan markkinoilla todennäköisesti uusia vaaleja maahan, mikä lisää epävarmuutta.

– Tämä on haastava tilanne, ja kuten brexitissä on jo totuttu, ei mikään ole selvää ennen kuin kaikki ratkeaa.

Markkinoita on jo pitkään vaivannut epävarmuus siitä, millä ehdoilla brexit toteutuu. Nummelinin mukaan eniten on pelottanut se vaihtoehto, että ero toteutuu ilman sopimusta. Epävarmuus on rajoittanut investointeja erityisesti Britanniassa.

– Yrityksillä ei ole ollut intoa lähteä (investoimaan), kun eivät ole tienneet, miten brexitissä käy. Se on painanut taloutta jo nyt ilman, että brexit on edes varsinaisesti tapahtunut. Ja tietysti euroalueelle sillä on ollut samantyyppisiä vaikutuksia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja