Brasiliassa ennätysmäärä uusia päivittäisiä tartuntoja – lähes 68 000 tartuntaa

Brasiliassa toimittajat ovat haastaneet presidentti Jair Bolsonaron oikeuteen – tämä video paljastaa, miksi! 1:35
Brasiliassa toimittajat ovat haastaneet presidentti Jair Bolsonaron oikeuteen – tämä video paljastaa, miksi!

Brasiliassa on varmistettu tuoreeltaan ennätyskorkea määrä uusia koronavirustartuntoja. Maassa on todettu yhteensä lähes 68 000 uutta tartuntaa vuorokauden aikana, kertoi maan terveysministeriö keskiviikkona.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu edellisten 24 tunnin ajalta 1 284 kappaletta.

Etelä-Amerikassa sijaitsevassa 212 miljoonan asukkaan Brasiliassa on määrällisesti toiseksi eniten koronatartuntoja ja -kuolemia maailmassa.

Yhteensä maassa on varmistettu vajaat 2,2 miljoonaa koronavirustartuntaa ja kirjattu noin 82 000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Tartuntojen ja koronakuolemien määrän osalta Brasiliaa edellä on vain Yhdysvallat, jossa tartuntojen määrä läheni Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan neljää miljoonaa Suomen aikaa torstaina aamuyöstä.

Yliopiston seurannan mukaan Yhdysvaloissa on varmistettu noin 143 000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla yli neljä miljoonaa tartuntaa

Uutistoimisto AFP:n tekemien laskelmien mukaan Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla on varmistettu nyt jo yli neljä miljoonaa tartuntaa. Yli puolet tartunnoista on varmistettu Brasiliassa.AFP:n laskelmat perustuvat viranomaisten ilmoittamiin koronalukuihin. Alue on maailmanlaajuisesti yksi pahiten koronan runtelemia. 

Koronaan liittyviä kuolemia koko edellä mainitulla alueella on kirjattu yhteensä lähes 173 000.

Koko maailmassa on Johns Hopkinsin mukaan varmistettu yli 15 miljoonaa koronatartuntaa ja kirjattu noin 620 000 koronakuolemaa.

Tilastosivusto Worldometerin mukaan Brasiliassa on miljoonaa asukasta kohden varmistettu noin 10 500 tartuntaa ja kirjattu 390 koronakuolemaa. Yhdysvalloissa vastaavat suhdeluvut ovat noin 12 400 ja 441.

Väkilukuun suhteutettuna koronakuolemia on kumpaakin maata enemmän muun muassa Ruotsissa, Britanniassa ja Espanjassa. Ruotsissa koronakuolemia on miljoonaa asukasta kohden kirjattu 561, Britanniassa taas 670 ja Espanjassa 608.

Lue myös:

    Uusimmat