Brasilian presidentti kimpaantui maan suurimmalle televisiokanavalle koronatoimien arvostelusta – nimitti virusta aikaisemmin "pikku flunssaksi"

2:27
Katso video: Brasilia kipusi koronakeskukseksi jo keväällä

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro raivostui sunnuntaina maansa suurimmalle televisiokanavalle Globolle sen jälkeen, kun kanavan uutislähetyksen ankkurit arvostelivat presidenttiä koronakriisin huonosta hoitamisesta.

Uutisankkurit pitivät kriittisen puheenvuoronsa sen jälkeen, kun Brasilia oli ohittanut 100 000 koronakuoleman rajapyykin. Samalla maassa ylitettiin myös toinen synkeä rajapyykki, kun koronatartuntojen määrä ylitti kolmen miljoonan tapauksen rajan.

Jair Bolsonaron mukaan kanava kohteli kuolemia kuin jalkapallo-ottelun tulosta ja oli "pelkurimainen ja epäkunnioittava kuolleita kohtaan".

Bolsonaro kertoi myös, että hänen omatuntonsa on puhdas ja että hänen hallintonsa on tehnyt kaikkensa henkien pelastamiseksi.

Uutisankkurien mukaan terveys on Brasilian perustuslaissa taattu oikeus kaikille kansalaisille.

– Onko presidentti tehnyt velvollisuutensa tasavallalle, ankkurit kysyivät.

"Disinformaatio tappaa", sanoi Bolsonaro

Bolsonaro vastasi Twitterissä, että "disinformaatio tappaa enemmän kuin virus". Hänen mukaansa Globo käyttää koronavirustautia poliittisiin tarkoitusperiin, mikä voi johtaa suurempaan määrään kuolemia.

Bolsonaro on pandemian alusta asti vähätellyt koronaviruksen vaarallisuutta ja kutsunut sitä muun muassa "pikku influenssaksi ja "pikku flunssaksi".

Ääntä presidentin kellossa ei muuttanut edes Bolsonaron itsensä sairastama tauti.

Lauantaina useat maan poliitikot lähettivät surunvalitteluviestejä 100 000 kuolleen omaisille ja kongressi sekä korkein oikeus julistivat suruajan.

Samaan aikaan Bolsonaro puolestaan ei kommentoinut asiaa muutoin kuin jakamalla hallituksen tiedottajan tviitin, jossa korostettiin taudista parantuneiden määrää eikä mainittu kuolonuhrien määrää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja