Bottas tiedostaa turva-auton riskin – ”Pitää keskustella tiimin kanssa”

Mercedes pääsee hyökkäämän kahdella miehellä paalupaikkamies Sebastian Vettelin kimppuun, mutta samalla kärkiautojen on vahdittava takaa lähestyviä Red Bulleja ja Ferrarin Kimi Räikköstä.

MAINOS

Azerbaidzhanin F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Azerbaidzhanin GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Mercedeksen Valtteri Bottas sijoittui Azerbaidzhanin GP:n aika-ajoissa kolmanneksi ja lähtee kisaan eturivistä starttaavien Vettelin ja tallikaverinsa Lewis Hamiltonin perästä.

Mercedeksellä on ylivoima yksinäistä Ferraria vastaan, mutta Bakun katuradalla sattuma voi hyvinkin puuttua peliin. Alkukierroksilla tapahtuvat kolaroinnit voivat sotkea nopeasti tehdyt strategiat.

– Täällä on oikeastaan kaikki mahdollista. Ihan sama, mistä lähtee, ja me lähdetään kuitenkin ihan hyviltä paikoilta, Bottas kertoo ennen kisaa C Morelle.

Turva-auton varaan on hankala tehdä pääasiallista taktiikkaa, mutta kaikkeen on oltava valmiina.

– No, se on tietenkin mahdotonta ennustaa etukäteen, mutta totta kai siihen on isot todennäköisyydet, ja tiimi pelaa aina todennäköisyyksien mukaan taktiikassa. Sen oikeastaan näkee siitä, miten kisa lähtee liikkeelle – tuleeko heti turva-auto?

– Veikkaan, että melkein kaikki yrittävät tänään yhdellä pysähdyksellä, jos on normikisa, mutta pitää vain olla tosi dynaaminen ja reaktiivinen taktiikan kanssa ja keskustella tiimin kanssa, mikä on tilanne, Bottas arvioi.

Kisan musta hevonen on aika-ajossa epäonnistunut Kimi Räikkönen, joka lähtee muita kärkimiehiä pehmeämmillä renkailla matkaan. Juuri hän voi hyötyä eniten turva-autosta, jos se tulee suhteellisen varhaisessa vaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat