Bottas myöntää uusien autojen kovuuden – ”Tuntuu joka lihaksessa”

8:48

Tulevaksi kaudeksi täysin uudistetut F1-autot kulkevat mutkissa hurjaa vauhtia, mikä tietää sitä, että kuskeihin kohdistuu entistä kovemmat voimat.

Tämän viikon testeissä on ajettu Valtteri Bottaksen johdolla kovempia kierrosaikoja kuin vuonna 2007 uusitulla Katalonian radalla koskaan aika-ajoissa. Bottas painotti C Moren erikoishaastattelussa, että vaikka vauhtia löytyy, ei Mercedes ole vielä edes ajatellut aika-ajosäätöjä.

MAINOS

F1-testikooste maanantaista torstaihin C Morella!

Kooste jokaisesta testipäivästä 27.2.-2.3. C Moren suoratoistopalvelussa osoitteessa www.cmore.fi ja MTV Maxilla kello 22.40.

Tilaa C More

Kaarrevauhtien kasvaessa kuljettajat ovat joutuneet koville. Se tuntuu.

– Tuntuu aika paljon enemmän kuin aiempina vuosina. G-voimat ovat kasvaneet selvästi ja sen kyllä tuntee autossa joka lihaksessa, varsinkin niskassa, Bottas kertoo.

– Tämä testaaminenkin on toki hyvää treeniä, onneksi valmistautuminen kauteen meni tosi hyvin, sain valmentajani Antin (Vierula) kanssa hyviä leirejä tehdyksi ja kropassa on tosi hyvä fiilis. Ei siinä kuin syöttää menemään vaan, Bottas myhäilee.

Bottas kertoo myös siitä, miten penkin ja ajoasennon pieni muutos vaikuttavat kuljettajan tuntemuksiin autossa. Pitkässä haastattelussa Bottas avaa poikkeuksellisen tarkasti sitä, mitä testeissä oikein tehdään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja