Bottas käsitti radioviestin väärin – ihmetteli miten Hamilton olikin takana

Mercedes-kuski Valtteri Bottas ei pysynyt kärryillä kaikista Azerbaidzhanin GP:ssä tapahtuneista käänteistä.

Bottas lähti kisaan toisesta ruudusta, mutta putosi kauas letkan hännille kolaroituaan Ferrarin Kimi Räikkösen kanssa heti startin jälkeen. Suomalaiskuskin nousua helpotti tämän jälkeen kaksi turva-autoa ja Bottas sijoittui lopulta hämmästyttävästi toiseksi.

Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton ja Ferrarin Sebastian Vettel törmäilivät keskenään toisessa uusintastartissa, ja pian tämän jälkeen Hamiltonilla oli ongelmia päänsuojuksensa kanssa (video pääkuvassa). Britti joutui tulemaan varikolle ja menetti samalla voittomahdollisuutensa. Vettel kärsi puolestaan 10 sekunnin rangaistuksen tuuppauksestaan, mikä murskasi saksalaisen voittohaaveet. 

Päänsuojaan liittynyt käänne sekoitti hieman Bottaksen ajatuksia.

– Kun sain viestin päänsuojuksesta...ymmärsin viestin väärin, sillä luulin, että kyseessä on Sebastian, jolloin hänellä olisi ollut tuplaongelma. Olin siis todella yllättynyt, kun Lewis olikin takanani yhdessä vaiheessa, Bottas selvitti lehdistötilaisuudessa.

Bottas nousi toiseksi juuri ennen maaliviivaa rynnistämällä väkisin Williamsin Lance Strollin ohi. Vettel ja Hamilton tulivat ruutulipulle sijoilla 4-5.

Lue myös:

    Uusimmat