Bonanza-tuomioista valituksia

Seitsemän miestä sai viime viikolla Riihimäen käräjäoikeudessa tuomiot parituksesta Bonanza- ja Syvälampi-motelleissa. Kaksi heistä on valittanut tuomiosta.

Kouvolan hovioikeus joutuu pohtimaan, ovatko riihimäkeläinen motelli Bonanza ja suomusjärveläinen motelli Syvälampi toimineet bordelleina. Jo kaksi tuomittua on ilmoittanut tyytymättömyytensä Riihimäen käräjäoikeuden viimeviikkoiseen ratkaisuun.

Riihimäen käräjäoikeuden mukaan molemmissa motelleissa myytiin niin näkyvästi seksipalveluita, ettei se voinut jäänyt huomaamatta omistajilta ja muilta toimintaa pyörittäneiltä. Seitsemän miestä sai tuomion parituksesta.

Valtaosaa tuomituista rangaistiin myös talousrikoksista, jotka liittyivät tekaistuihin kuitteihin, puutteelliseen kirjanpitoon ja muuhun verojen välttelyyn.

Tyytymättömyytensä on tuonut ilmi muun muassa päätekijäksi tulkittu Jan-Erik Strömberg, joka sai kahden vuoden ehdottoman tuomion sekä maksettavakseen valtaosan 300 000 euron rikoshyöty- ja verolaskusta.

Paritus alkoi motelli Bonanzassa 1999 ja päättyi tulipaloon kesällä 2002. Moni talossa työskennellyt prostituoitu siirtyi sen jälkeen Syvälammen suojiin, missä laittomuuksia jatkettiin alkuvuoteen 2004, arvioi Riihimäen käräjäoikeus.

Salon poliisi epäilee Syvälammessa syyllistytyn paritukseen myöhemminkin, aina viime vuoden loppupuolelle asti, jolloin talo sulki ovensa ratsian seurauksena. Uudemman jutun tutkinta on kesken.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat