Blues-vahti Little pysäytti Ässät

Ässien neljän ottelun voittoputki jääkiekon SM-liigassa päättyi lauantaina kotihallissa, kun Blues voitti värikkään kamppailun 4-1. Blues karkasi jo avauserässä 3-0 -johtoon ja teki toisessa erässä maalin lisää. Ässät voitti päätöserän, mutta Blues pelasi järkevästi ja varmisteli voittonsa.

- Meillä oli todella erinomainen lataus. Tiesimme odottaa Ässiltä kovaa alkurynnistystä, mutta pystyimme estämään sen. Voiton lisäksi illassa miellytti se, että pystyimme nyt puolustamaan johtoasemaamme. Aina se ei ole onnistunut alkuunkaan, totesi Bluesin valmentaja Kari Heikkilä.

Bluesin tärkeimmäksi pelaajaksi nousi maalivahti Neil Little. Etenkin toisessa erässä Janne Jalasvaaran rangaistuksen aikana Ässät loi puolisen tusinaa mahtavia maalipaikkoja, mutta Little oli kuin muuri. Hän torjui ottelussa 34 laukausta. Ketju Ladislav Kohn-Joakim Eriksson-Jaakko Uhlbäck oli hyvässä vireessä. Trio teki kolme maalia, ja tehopisteitä kertyi viisi.

Ässien murheena avauserässä olivat karkeat puolustusvirheet. Etenkin Mika Rontilla oli synkkä ilta. Hänen virheistään tulivat Erikssonin 0-1 ja Niko Niemisen 0-3-osumat. Ässien valmentaja Mika Toivola komensi Rontin penkille jo avauserässä. Jatkossa vilttiketjuun joutuivat myös hyökkääjät Mikko Rautee, Matti Kaipainen ja Tuomas Takala.

- Meiltä suurin osa pelaajista taistelivat hienosti, mutta valitettavasti eräät velttoilivat ja tulivat vain nostamaan palkkaansa, Toivola ärähti.

- Meillä oli laatupaikkoja enemmän kuin pitkään aikaan, mutta ainokainen jäi puolustajan (Marko Toivonen) harteille. Mutta tällaista tämä jääkiekko on. Joskus onnistuu, joskus ei.

Juuso Riksman ei ollut maalilla parhaimmillaan, mutta ei Ässät häneen kaatunut. Puolustajista Matt Nickerson ja Marko Toivonen pelasivat vahvasti.

Ässät-Blues 1-4 (0-3, 0-1, 1-0)

1. erä: 2.01 Joakim Eriksson 0-1, 3.45 Jaakko Uhlbäck (Eriksson) 0-2, 8.29 Niko Nieminen (Teemu Riihijärvi) 0-3.

Jäähyt: 3.56 Steve Kariya B 2 min, 12.17 Eriksson B 2 min, 14.00 Leo Komarov Ä 2 min, 16.50 Tuomas Eskelinen (kärsi Joni Finell) B 2+10 min.

2. erä: Blues aikalisä 37.20, 37.30 Ladislav Kohn (Kariya) 0-4 yv.

Jäähyt: 24.15 Aki Uusikartano Ä 2 min, 24.26 Marko Toivonen Ä 2 min, 28.08 Kari Kalto B 2 min, 33.05 Janne Jalasvaara B 2 min, 35.28 Atte Pentikäinen Ä 2 min, 36.09 Toivonen Ä 2 min, 37.20 Matt Nickerson Ä 2 min, 38.44 Juha Gustafsson B 2 min.

3. erä: 42.07 Toivonen (Matti Kuparinen-Juha Kiilholma) 1-4, Ässät aikalisä 54.29.

Jäähyt: 45.11 Rob Hisey (kärsi Pasi Nielikäinen) Ä 2+10 min, 45.11 Gustafsson B 2 min, 54.22 Jesse Saarinen Ä 2 min, 55.09 Marko Kivenmäki Ä 10 min, 57.02 Arto Laatikainen B 2 min, 58.50 Hisey Ä 2 min, 58.50 Gustafsson (kärsi Tomas Sinisalo) B 2+2 min.

Jäähyt yht: Ässät 9x2 min ja Rob Hisey 10 min ja Marko Kivenmäki 10 min = 38 min, Blues 10x2 min ja Tuomas Eskelinen 10 min = 30 min.

Torjunnat: Juuso Riksman Ä 6+15+5=26 (vaihto 8.29/0-3) (pois 57.10-58.45 ja 58.59-59.14), Tuomas Nissinen Ä 0+(0)+(0)=0 (vaihto 9.05/0-3), Neil Little B 7+16+11=34.

Tuomarit: Tero Toivola (Stefan Fonselius ja Antti Orelma).

Yleisöä: 3792.