Blogihelmiä: Miten paljon sinä arvostat itseäsi?

Helmestä löytyy luonnollisesti myös helmiä blogisteja. Lue, mitä blogisteillamme on tarjolla tällä viikolla!

Jokaisen otteen perässä on linkki, josta pääset lukemaan koko artikkelin.

Mea Culpa

Blogisti pohtii itsensä arvostamista. Miksi se on niin vaikeaa?

"Itsensä kunnioittaminen… Miten kukaan muukaan ihminen voi kunnioittaa ja arvostaa minua, jos en tee sitä itekkään… Itselleni!?! Siihen taisi kaatua minun ja remppareiskan suhde. Hmmm… Ja varmaan kaikki muutkin suhteeni, jos oikein aletaan miettimään tarkoin. Minulle esitettiin kysymys."Miten paljon sinä arvostat itseäsi?…Anna numero." Hetken hiljaa miettiessäni kysymykseen vastausta, kyyneleet alkoivat virrata hiljaa poskilleni. Mutisin hiljaa: "Ehkä kutosen arvosta.""

Kärsimisen lopettamisesta

Miksi suomalaisen on aina pakko vähätellä itseään?

"Musta on kauheen hauskaa semmoinen, että kun joku mun ystävä voivottelee ulkonäköään tai itseään tai typeryyttään, niin sanoo sille "älä hauku mun kaveria". Yleensä ihminen hämmentyy siitä. Koska kyllähän nyt itseään saa haukkua, vain muiden parjaaminen on kiellettyä ja kiusaamista. Vai onko? Mun mielestä itsensä haukkuminen on pahimmanlaatuista kiusaamista. Tuntuu, että suomalaisilla on jonkinlainen erityisgeeni, joka vaatii, että kehuja ei saa ottaa vastaan ja itsensä päälle pitää astua, ihan vaan varmuuden vuoksi."

Valo ja varjo kulkevat aina käsi kädessä

Kevätaurinko paistaa blogistille!

"Pitkästä aikaa, moneen vuoteen ensimmäisen kerran tunnen itseni onnelliseksi! Se johtuu ehkä siitä, että olen saattanut kauan vaivanneita asioita loppuun, tai ainakin lähelle sitä. Olen osannut ottaa aikaa itselleni. Olen ymmärtänyt olla kiitollinen tästä elämästä. Olen muuttunut."

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja