Blinit

Venäjällä sanotaan, ettei laskiainen ole mitään ilman blinejä! Blinit ovatkin laskiaispöydän oikeutettu keskipiste. Trendikkäitä blinejä tarjoillaan nykyään myös joulupöydässä ja elokuussa rapujen kanssa. Blinien onnistumisen kannalta on tärkeää, että taikinajuuri saa käydä makua itseensä. Perinteisesti blinit tehdään tattarijauhoista. Tattarijauhojen kanssa on syytä olla tarkkana, koska eri tattarijauhot sitovat eritavoin nestettä. Blinien kanssa tarjotaan perinteisesti mätiä, smetanaa ja sipulia. Toisessa reseptissä blineihin on lisätty savulohta, tässä tapauksessa suolaa ei tarvitse lisätä taikinaan.

Blinit

noin 10 kpl

  • 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen
  • Lisäksi:
  • mätiä (tai savulohta), sipulisilppua ja smetanaa

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa. Myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet ja katkarapusalaatti sopivat. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.

Resepti Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Savulohiblinit

Noin 6-10 kpl

  • 4 dl bulgarianjogurtttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl Myllyn Paras tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 200 g kylmäsavu- tai graavilohta
  • 1 valkuainen
  • Lisäksi:
  • mätiä, sipulisilppua ja smetanaa

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä, esim. jääkaapissa. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola voisula, keltuainen ja pieneksi hakattu savulohi. Nostele sekaan viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuuman mädin, smetanan ja sipulin kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat