Biohakkeri seuraa terveyttään reaaliajassa – suora lähetyskään ei nostanut pulssia

Teemu Arina on hyödyntänyt jo vuosia teknologiaa terveydentilansa mittaamiseen ja tarkkailuun. Biohakkeriksi itseään tituleeraava Arina on mielissään, että Applen eilen julkistaman älykellon kaltaisilla tuotteilla itsensä mittaaminen mahdollistuu myös muillekin kuin terveysteknologia-alan erityisosaajille.

– Olen erityisen kiinnostunut sensoreista ja anturiteknologiasta, mitkä mahdollistavat sykkeen mittaamisen ja esimerkiksi sen, seisotko, istutko vai käveletkö portaita. Nämä voidaan tuoda ihmisten arkeen, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Arina kertoi.

Oman terveydentilan tarkkailu pitää Arinan pulssin maltillisena tiukoissakin tilanteissa, esimerkiksi Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä.

– Syke on nyt 98, tällainen pieni urheilusuoritus lähetyksessä, ollaan vielä kaukana stressitilasta, Arina tuumaa.

Biohakkerin perusvarusteet, ”ruumiin jatkeet”, ovat sykevyö sekä tablettitietokone, joka kerää tietoja ruumintoiminnoista.

– Usein käytän tällaisia välineitä siksi, että tulen tietoisemmaksi läsnäolosta tässä tilanteessa. Miten voin hengityksen avulla vähentää stressiä, Arina jatkaa.

Arinan mukaan Apple ja muut it-jätit eivät välttämättä ole edes osanneet kuvitella, mihin laitteiden kaikkia ominaisuuksia voidaan käyttää. Terveysteknologian kehittäjät mm. havaitsivat, että kännykän kameran avulla voidaan mitata sykettä.

– Kamera vastaanottaa infrapuna-aaltoja, millä voidaan mitata veren liikkumista kasvoissa, mitä ihmissilmällä ei näe.

Lue myös:

    Uusimmat