Bidenin neuvonantaja lyttäsi Ruotsin Tegnellin koronastrategian: Iski pöytään natsikortin – tästä on kyse

Ruotsissa rokotetuilla todettu koronatartuntoja – pääministeri Stefan Löfven tulilinjalla maan koronastrategian vuoksi 8:04
MTV:n Ruotsin-kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo Uutisaamussa, millaista rokotekeskustelua länsinaapurissa käydään.

Yhdysvaltain tuoreen presidentin neuvonantaja arvostelee kovasanaisesti Ruotsin valitsemaa koronastrategiaa. 

Yhdysvaltain uuden presidentin Joe Bidenin korona-asioiden neuvonantaja on arvostellut Ruotsin valtionepidemiologia Anders Tegnelliä jyrkästi.

Andy Slavitt arvioi Tegnellin koronastrategiaa Twitterissä.

Slavittin mukaan Tegnellin strategia ei voi loputtomiin johtaa ihmisten kuolemiin ennen kuin Tegnell joko saa potkut tai tätä verrataan natseihin.

Natsi-Saksa teki lääketieteen raakoja ihmiskokeita viime maailmansodan aikana.

Syytti laumaimmuniteetin haalimisesta

Slavitt väitti ennen vuodenvaihdetta tviitissään, että Ruotsin koronalinjana on ollut suojella iäkkäitä ja samalla pyrkiä laumaimmuniteettiin. Tegnell ja Ruotsin kansanterveysvirasto ovat kiistäneet, että maa olisi tavoitellut sairastumisien tuomaa laumaimmuniteettia.

Laumasuoja eli laumaimmuniteetti syntyy, kun riittävän moni ihminen saa immuniteetin virukselle eikä tauti pysty enää leviämään väestössä. Immuniteetin voi saada joko sairastamalla taudin tai rokotuksella.

Ruotsin koronakuolemien määrä poikkeaa muista Pohjoismaista

Koronavirus on aiheuttanut Ruotsissa väkilukuun nähden selvästi enemmän kuolemia ja tartuntoja kuin muissa Pohjoismaissa.

Ennen Bidenin neuvonantajana aloittamistaan Andy Slavitt työskenteli sveitsiläisessä yrityksessä, joka valmistaa hengityssuojaimia.

Lue myös:

    Uusimmat