Biden uskoo Yhdysvaltojen tukevan Ukrainaa taloudellisesti niin kauan kuin on tarpeen

Yhdysvaltain merivoimat julkaisi videon kohtaamisesta kiinalaisaluksen kanssa 0:30
Yhdysvaltain merivoimat julkaisi videon kohtaamisesta kiinalaisaluksen kanssa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Britannian pääministeri Rishi Sunak sopivat torstai-iltana uudesta talousyhteistyöstä maiden välillä. Biden ja Sunak tapasivat Washingtonissa Valkoisessa talossa.

Bidenin ja Sunakin solmimalla uudella sopimuksella on tarkoitus vahvistaa maiden yhteistyötä puolustusteollisuudessa sekä uusiutuvan energian alalla. Maiden tavoitteena on vastata kasvavaan kilpailuun Kiinan kanssa.

Sunak ja Biden hyväksyivät uuden "Atlantin julistuksen", joka Sunakin mukaan asettaa uuden tason maiden väliselle talousyhteistyölle.

Julistuksella on tarkoitus vahvistaa Yhdysvaltojen ja Britannian teollisuuden yhteensopivuutta ja myös tukea puolustusliittouma Aukusia, joka on Yhdysvaltojen, Britannian ja Australian yhteenliittymä. Se perustettiin vastavoimaksi Kiinan pyrkimyksille kasvattaa vaikutusvaltaansa Tyynellä valtamerellä.

Biden ja Sunak toistivat myös vaatimuksensa pitää Venäjä poissa siviiliydinvoimahankkeista.

Biden vakuutti neuvottelujen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa uskovansa, että Yhdysvallat tukee Ukrainaa taloudellisesti niin kauan kuin on tarpeen. Jotkut Yhdysvaltojen republikaanipuolueen edustajat ovat epäröineet Ukrainan tukea. Biden on demokraatti.

Lue myös:

    Uusimmat