Biden ja Harris lunastivat uudet tittelinsä myös Twitterissä – nyt jännitetään, missä merkeissä valittu presidentti astuu virkaansa

Joe Biden ja hänen varapresidenttinsä Kamala Harris muuttivat Twitterinsä vaalivoiton mukaisiksi 0:48
Katso video: Joe Biden ja Kamala Harris ottivat uudet tittelinsä heti käyttöön.

Joe Biden juhlisti voittoaan Yhdysvaltain presidentinvaaleissa vaihtamalla Twitter-esittelytekstinsä uuden tittelinsä mukaiseksi.

Donald Trumpin presidentinvaaleissa voittanut demokraattien Joe Biden on muuttanut Twitter-esittelytekstiään vastaamaan nykyistä arvonimeään. Biden kutsuu itseään nyt termillä President-Elect.

Tittelillä ei ole suoraa suomen kielen vastinetta, mutta se voidaan kääntää esimerkiksi muotoon virkaansa valittu presidentti.

Välitila presidenttiehdokkuuden ja varsinaisen presidenttiyden välillä kestää noin kaksi ja puoli kuukautta ennen kuin Bidenin on määrä vannoa virkavalansa tammikuun 20. päivä.

Nähtäväksi jää, missä merkeissä vallanvaihto tapahtuu. MTV Uutisten vaaliasiantuntija Risto E. J. Penttilä totesi aiemmin illalla MTV Uutisille, että perustuslaki ei tunne sääntöä tapaukseen, jossa presidentinvaalit hävinnyt osapuoli ei suostu tunnustamaan häviötään.

Lue myös:

    Uusimmat