Betsey Johnson ei pelkää räväyttää

Muotisuunnittelija Betsey Johnson on vakuuttanut maailman tyylinerot omaperäisellä ja lennokkaalla tyylillään. Pitkä liuta julkkiksia vannoo hänen luomustensa nimiin eikä naisen omakaan tyyli ole hillityimmästä päästä. Miten kaikki alkoi? Biography.com kertoo Betsey Johnsonin elämäntarinan.

Designer Betsey Johnson osoitti taiteellisen lahjakkuutensa jo nuorella iällä. Kaksi harrastusta oli hänelle ylitse muiden: piirtäminen ja tanssi. Lopulta hän keksi, kuinka yhdistää kaksi intohimoaan: Johnson alkoi itse suunnitella omia tanssiasujaan.

1960-luvun puolivälissä Johnson alkoi työskennellä Paraphernalia-nimiselle huippumerkille. Johnsonille tunnusmainen hippimäinen ja uniikki suunnittelutyyli alkoi muotoutua. Monet hänen tunnusmerkeistään saivat alkunsa tuolloin: Johnsonin puvuissa nähdään usein kirkkaita värejä, puhvihihoja ja syviä kaula-aukkoja.

1970-luvulla Johnson työskenteli muun muassa urheiluvaatteiden ja äitiysmuodin parissa. Vuonna 1978 Johnsonin ura sai uutta nostetta, kun hän lyöttäytyi yhteen entisen mallin Chantal Baconin kanssa.

Yhteistyöntuloksena syntyi naisten yhteinen yritys, Betsey Johnson. Heidän ensimmäinen putiikkinsa avattiin trendikkääseen SoHoon. Tähän päivään saakka yritys on kasvanut kasvamistaan ja niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Liikkeitä löytyy esimerkiksi Lontoosta ja Tokiosta asti.

2000-luvulla Johnson kohtasi uudenlaisia haasteita, kun hänellä todettiin rintasyöpä. Nainen kuitenkin päihitti vakavan sairautensa ja palasi muotimaailman huipulle uusin asein: vaatteiden lisäksi nainen toi markkinoille valikoiman laukkuja, kenkiä ja koruja.

Monet julkkikset vannovat Betsey Johnsonin nimeen. Hänen vaatteitaan on nähty muun muassa Kate Mossin, Blake Livelyn ja Avril Lavignen yllä.

Jutussa on käytetty lähteinä Biography.com-sivuston lisäksi myös Couturecandy.comia.

Betsey Johnsonin menestystarina AVAlla 19.6. kello 17.00 Muodinluojat-ohjelmassa.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja