Mainos

Berlusconi: kiista elintarvikevirastosta paisunut

Italian pääministeri Silvio Berlusconin mielestä Suomen ja Italian kiista EU:n elintarvikevirastosta on paisunut tarpeettoman suureksi.

Berlusconi arvelee, että elintarvikeviraston sijoituksesta on tullut kunniakysymys kummallekin maalle. Siksi viraston lopullisesta sijaintipaikasta on Berlusconin mukaan vaikea päästä yksimielisyyteen.

Sekä Suomi että Italia havittelevat EU:n elintarvikevirastoa, eikä asiasta ole syntynyt sopua pitkistä neuvotteluista huolimatta. Neuvotteluja yritetään edelleen jatkaa.

Berlusconi vakuutti sopineensa viime talvena silloisen pääministerin Paavo Lipposen kanssa nimenomaan siitä, että virasto jaettaisiin puoliksi Suomen ja Italian välillä. Brysselissä toimintansa aloittaneessa elintarvikevirastossa ei kuitenkaan pidetä tätä mahdollisena.

Jakamisen lisäksi esillä on ollut vaihtoehto, jonka mukaan Suomi saisi elintarvikeviraston ja Italia pienemmän, elintarvikkeiden laatuun keskittyvän viraston. Suomessa on kerrottu Lipposen ja Berlusconin sopineen nimenomaan näin. Tämä malli ei kelpaa Parmalle, jolle Italian edellinen hallitus ehti Berlusconin mukaan luvata elintarvikeviraston. Parma on tämän vuoksi laajentanut yliopistoaan ja rakentanut jo tilatkin elintarvikevirastoa varten.

Lipponen kertoi juuri kevään eduskuntavaalien alla ratkaisseensa virastokiistan Berlusconin kanssa. Berlusconin mukaan neuvottelut alkoivat Lipposen aloitteesta pari kuukautta ennen vaaleja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.