Berliinin viranomaiset sijoittivat lapsia pedofiileiksi todetuille sijaisvanhemmille – päätöksiä oli tekemässä psykologi: "Hänen tarkoitusperänsä eivät jääneet epäselviksi"

Uudessa Hildesheimin yliopiston johtamassa tutkimuksessa todetaan, että Berliinin viranomaiset sijoittivat 10 nuorta pedofiileiksi todettujen sijaisvanhempien hoidettavaksi.

Asiasta uutisoi The Independent.

Lasten sijoitukset ovat tapahtuneet 1970- ja 2000-lukujen välillä. 

Tutkimuksen mukaan tapauksen takana on psykologi Helmut Kentler, joka on väittänyt, että pedofiilit voisivat olla "rakastavia vanhempia ongelmalapsille".

Helmut Kentler oli psykologi, seksologi ja Hannoverin yliopiston sosiaalipedagogiikan professori.

"Kentlerin tarkoitusperät eivät jääneet epäselviksi"

Kaksi lapsista on myöhemmin tuonut ilmi joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi.

Berliinin senaatin koulutuksen, nuorten ja perheiden osaston virkailijan mukaan Kentlerin tarkoitusperissä ei ole epäselvyyttä.

– Tutkimus ei jättänyt Kentlerin tarkoitusperiä epäselviksi. Hän käytti vaikutusvaltaansa sijoittaakseen lapset pedofiilien huolehdittaviksi, viranomainen kommentoi The Independentille.

Helmut Kentler kuoli vuonna 2008.

Viranomaisten mukaan vielä ei ole selvyyttä siitä, miksi Berliinin nuorten sosiaaliyksikön virkailijat joko olivat välittämättä tai tukivat Kentlerin mielipiteitä. 

Viranomaiset sallivat sijoituskäytännön vuosikymmenien ajan

Tutkimuksessa kävi ilmi, että paikalliset viranomaiset sallivat hirvittävän sijoituskäytännön vuosikymmenien ajan.

– Se, mitä lapsille ja nuorille tehtiin, on syvästi järkyttävää. Berliinin valtiovalta ottaa vastuun niiden ihmisten kärsimyksistä, jotka tuolloin olivat julkisen vastuun alaisina, kommentoi koulutuksen, nuorten ja perheiden yksikön Berliinin senaattori Sandra Scheeres.

Scheeresin mukaan viranomaiset pohtivat parhaillaan, miten uhrien kärsimys voidaan korvata.

Lue myös:

    Uusimmat