Benetton vastaa Vatikaani-kohuun: Jatkamme taistelua vihan kulttuuria vastaan

Benettonin eilen julkaisema Unhate-kampanja on herättänyt huomiota ympäri maailmaa. Vatikaani vaati Benettonin vetävän pois mainoksensa, joissa paavi Benedictus XVI suutelee tunnettua egyptiläistä imaamia Sheik Ahmed el-Tayebia. Mainokset otettiin pois muutama tunti valituksen jälkeen. Nyt Benetton vastaa kohuun.

Italialainen vaateyritys Benetton on joutunut vetämään pois mainoksensa, jossa paavi Benedictus XVI suutelee tunnettua egyptiläistä imaamia Sheik Ahmed el-Tayebia. Kuvat olivat liikaa Vatikaanille, josta viestitettiin, että kuvat ovat loukkaus uskovaisia kohtaan ja ne viestivät vakavaa kunnioituksen puutetta paavia kohtaan.

Benetton veti mainoksen pois kampanjasta, mutta muistutti, että on yhä sanomansa, globaalin rakkauden ja suvaitsevaisuuden asialla.

– Kampanja toteutettiin tällä tavoin, koska uskomme todella sen viestiin. Meidän ei todellakaan ollut tarkoitus olla loukkaavia ja uskomme, että skandaali on usein katsojasta kiinni.

Benetton on ollut koskettunut ja jopa surullinenkin saamastaan palautteesta.

– Mutta olemme entistä vakuuttuneempia, että meidän täytyy jatkaa taisteluamme vihaa vastaan.

Koska kampanjan tarkoitus on kaikkea muuta, vihaa ei haluta entisestään lisätä, Benetton muistuttaa.

Unhate-kampanjassa esiintyy useita poliittisia ja uskonnollisia vaikuttajia, jotka on kuvankäsittelyn avulla laitettu suutelemaan toisiaan. Kuvissa esiintyvät muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, Venezuelan Hugo Chavez, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu, palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas sekä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Il ja Etelä-Korean Lee Myung-bak.

Kampanjan tarkoitus on vaalia vihan kulttuurin sijaan suvaitsevaisuutta.

– Vaikka globaali rakkaus on utopia, vaikkakin hyödyllinen sellainen, kutsumme olla vihaamatta vastaiskuna vihan kulttuuriin, on kunnianhimoinen mutta realistinen tavoite, Alessandto Benetton sanoo.

MTV3/Helmi

Kuvat: Benetton

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja