Mainos

Benefon uskoo selviävänsä talousongelmistaan vuoden kuluessa

Salolainen elektroniikkayritys Benefon aikoo selviytyä talousvaikeuksistaan vuoden kuluessa. Tänään Salossa koolla ollut varsinainen yhtiökokous päätti jatkaa Benefonin hallituksen viime kuussa jättämää yrityssaneeraushakemusta. Tämän rinnalla käydään velkojien kanssa neuvotteluja myös vapaaehtoisesta velkajärjestelystä.

Rahahuolinen kanssa painivan Benefonin yhtiökokous pidettiin suljettujen ovien takana. Kokouksen kulusta ei siis ole tarkempaa tietoa, mutta äänestyksiin joutuminen kertoo kyllä kuohunnasta myös pinnan alla. Toisessa äänestyksessä Benefonin toimitusjohtajalle ja hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus. Toinen äänestys käytiin kokouksessa tehdystä erityistilitarkastusvaatimuksesta. Esitys ei kuitenkaan saanut riittävää kannatusta, joten tarkastusta ei tehdä. Tilikauden 2002 tuloslaskelman ja taseen vahvistaminen siirrettiin myöhemmin pidettävään ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Tilintarkastajat ovat esittäneet aiemmin, että tilinpäätös ei ole oikein laadittu, joten tilinpäätöstä ei voida vahvistaa.

Menot karsitaan puoleen

Benefonin toimitusjohtaja Jukka Nieminen lupaa rankkaa menojen karsintaa. Toisaalta rahaa haalitaan kokoon keskittymällä sellaiseen myyntiin, joka tuo nopeasti rahaa kassaan. Yrityksessä ovat jo alkaneet noin 100 hengen enintään 90 päivän pituiseksi suunnitellut lomautukset. Lomautus säästää kuluja, mutta samalla se saattaa heikentää ammattitaitoisten työntekijöiden sitoutumista Benefoniin.

Benefonin liiketoiminnasta enää alle puolet on matkapuhelinten valmistusta ja myyntiä. Toimitusjohtaja lupaileekin, että tuotteisto laajenee lähiaikoina myyntiin tulevilla uusilla tuotteilla ja palveluilla.

-Yhtiö odottaa mobiilitelematiikan myynnin kasvavan täydentyvän tuotevalikoiman ansiosta.

Benefon on ollut pahoissa talousvaikeuksissa viime syksystä lähtien. Yrityssaneeraukseen yhtiö hakeutui, koska alkuvuoden rahoitushankkeet eivät toteutuneet aiotulla tavalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.