Beata Leppilammen edusti viimeisillään raskaana – lapsi syntyy millä hetkensä hyvänsä

Beata Leppilampi ja taitoluistelun haasteet 10:01
Beata Leppilampi vieraili MTV:n Huomenta Suomessa tammikuussa. Keskustelun aiheena oli taitoluistelun haasteet.

Beata ja Mikko Leppilammen toinen lapsi syntyy aivan lähiaikoina. Beata kertoo, miten toinen raskaus on ollut täysin erilainen kuin ensimmäinen.

Taitoluisteluvalmentaja Beata Leppilampi, 28, saapui tiistaina Lastenklinikoiden Kummien ja Vidan yhteiseen aamiaistilaisuuteen odottavin mielin, sillä hänen ja aviomies Mikko Leppilammen, 44, toinen lapsi syntyy millä hetkellä tahansa.

 Laskettu aika oli jo 11. syyskuuta, joten tässä sitä odotellaan, milloin jotain alkaa tapahtua. Vielä ei ainakaan tapahdu yhtään mitään, Beata naurahti.

Hän kertoi lähteneensä reippaasti itseään kiinnostavaan tilaisuuteen, koska voi erinomaisesti ja uskoi myös saavansa nopeasti apuja aamiaistilaisuuden järjestäjiltä, mikäli lapsi ilmoittaisi tulostaan.

Aamiaistilaisuuden aiheina olivat vanhemmuus ja vanhempien riittämättömyyden tunne, ja asiantuntijoina kuultiin useita kasvatusalan ammattilaisia.

Beata kuunteli keskusteluja kiinnostuneena, sillä hän uskoo omankin riittämättömyyden tunteen kasvavan toisen lapsen myötä. Pariskunnalla on entuudestaan 2-vuotias poika Kaspian

– Mietin, että mitenköhän sitä sitten riittää aikaa molemmille ja mitenköhän sitä kokee riittämättömyyttä, kun tähän saakka on voinut keskittyä täysin yhteen lapseen.
Beata sanoo, että toinen raskausaika on ollut hyvin erilainen juuri siitä syystä, että perheessä on jo yksi lapsi.

– Ensimmäisen raskauden aikana nukuin usein päikkäreitä ja otin lähes päivittäin kuvia kasvavasta mahasta, ja nyt en meinaa edes muistaa olevani raskaana, kun kaikki aika menee 2-vuotiaan perässä juostessa, Beata kertoi.

Beata kehuu perheen esikoista tottelevaiseksi, vaikkakin vilkkaaksi lapseksi. Kahden pienen lapsen äitinä hän aikoo ammentaa taitoluisteluvalmennuksen parista saamiaan oppeja omien lasten kasvatuksessa.

Olen valmentanut sellaisia 3-4 -vuotiaista koostuvia kahdenkymmenen lapsen ryhmiä, joten olen saanut siinä aika paljon treeniä, miten olla useamman lapsen kanssa samaan aikaan.

Beata sanoo ottavansa nyt niin rennosti kuin mahdollista, sillä pian perheessä on jälleen aikamoinen vilinä.

Olemme Mikon kanssa aika rauhassa odotelleet, sillä kohta sellaiseen rauhaan ei ole hetkeen aikaa.

Itse synnytykseenkin hän suhtautuu luottavaisin mielin, vaikka edellissynnytyksessä oli pientä draamaa.

Beata kertoi Kaspian-pojan syntymästä heinäkuussa ilmestyneessä kirjassa Voi vauva! — Eka vuosi vanhempana ja kuinka siitä selvitään (Maiju Majamaa, Nita Makkonen, Kirjapaja Helsinki). 

– Kun poikani Kaspian oli syntynyt, kätilöt huomasivat, että sisääni oli jäänyt istukkaa. Minut piti viedä heti kaavintaan, ja sain ylimääräistä verta,  Beata muisteli kirjassa.

– Pidin vauvaa vain pienen hetken sylissäni ennen kuin jouduin leikkauspöydälle. Jälkiosio synnytyksestä oli hieman traumaattinen. Leikkauspöydällä kului lopulta pari tuntia, hän jatkoi.

Syksyllä 2021 muutaman vuoden seurustelun jälkeen avioiteet Beata ja Mikko Leppilampi kertoivat odottavansa toista yhteistä lastaan tämän vuoden toukokuussa.

Mikko Leppilammella on aikaisemmasta suhteestaan teini-ikäinen Lilia-tytär.

Lue myös:

    Uusimmat