Mainos

BBC: Yhdysvalloilla valmis hyökkäyssuunnitelma Iraniin

Yleisradioyhtiön mukaan Yhdysvallat voisi päättää hyökätä Iraniin, jos Iran ei taivu ydinkiistassa.

Yhdysvalloilla on valmis suunnitelma hyökkäyksestä Iraniin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Suunnitelma kattaa lähes kaikki Iranin sotilaalliset kohteet. Mahdolliset iskut kohdistuisivat muun muassa lento- ja laivastotukikohtiin, mutta myös ydinlaitoksiin. Muun muassa Natazin ydinlaitokseen, jossa rikastetaan uraania, pudotettaisiin raskaista "bunkkerinmurtajiksi" kutsuttuja pommeja. Nataz on pääosin rakennettu noin 25 metrin syvyyteen maan alle.

Diplomaattilähteiden mukaan kohteet on jo valittu siltä varalta, että Iran ei taivu ydinkiistassa. BBC:n asiantuntijan mukaan Yhdysvallat voisi myös päättää hyökätä, mikäli Iran tekisi runsaasti kuolonuhreja aiheuttavan hyökkäyksen Irakiin.

Yhdysvallat on toistuvasti kiistänyt hyökkäyssuunnitelmat.

Lähi-idän politiikan asiantuntijat ovat toistuvasti varoittaneet hyökkäyksestä Iraniin. Britannian entinen Teheranin suurlähettiläs Richard Dalton sanoi BBC:lle, että Yhdysvaltain hyökkäys kääntyisi pitkällä tähtäimellä sitä vastaan, koska se saisi Iranin vain kiihdyttämään ponnistelujaan ydinaseen saamiseksi.

YK on antanut Iranille aikaa 21. helmikuuta saakka jäädyttää uraanin rikastaminen. Mikäli se ei näin tee, maata uhkaavat uudet pakotteet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.