MTV seuraa: Münchenissä ammuttu – ainakin kahdeksan kuollut, joukossa ei tiettävästi suomalaisia

Münchenissä ammuttu - ampujat yhä vapaana 4:13

Useita ihmisiä on kuollut ampumisessa ostoskeskuksessa Münchenissä.

Poliisi on kertonut, että epäiltyjä ampujia on kolme.

1.35: Saksan Münchenissä tapahtuneessa ampumisessa on haavoittunut ainakin kymmenen ihmistä, sanoo Münchenin poliisi Twitterissä.  Poliisin mukaan tilannetta tutkitaan yhä. Poliisi etsii mahdollisesti yhä vapaana olevia hyökkääjiä. 

0.35: Münchenin julkinen liikenne, metrot, bussit ja raitiovaunut, on yhä pysähdyksissä, poliisi kertoo Twitterissä. Poliisi on kehoittanut ihmisiä, jotka ovat liikkeellä jossain tapahtumassa, kuten konsertissa, pysyttelemään sisällä tapahtuman tiloissa.

23.48:  Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että Münchenin ampumisen uhrien joukossa olisi suomalaisia, ministeriö kertoo Twitterissä.

23.43: Münchenin poliisi kertoo Twitterissä tutkivansa myös yhtä kuolemantapausta, joka saattaa olla epäilty ampuja. Ilmeisesti häntä ei ole laskettu mukaan kahdeksaan uhriin. 

23.28: Poliisi kertoo Twitterissä Münchenin iskussa kuolleiden määrän nousseen kahdeksaan.

23.01: Poliisi on julkaissut puhelinnumeron, johon müncheniläiset voivat ilmoittaa kateissa olevista ihmisistä tai esittää tiedusteluja kadonneisiin liittyen. Poliisi kehotti myös ihmisiä käyttämään Facebookin Safety Check -toimintoa, jolla alueella olevat voivat ilmoittaa olevansa turvassa.

22.58: Müncheniläiset ilmoittavat Twitterin välityksellä turvallisista paikoista ihmisille, jotka eivät voi mennä kotiinsa. Ihmiset ovat ilmoittaneet niistä #offenTür-asiasanalla.  

22.24 Saksan poliisi epäilee Münchenissä terrorismia, kertoo poliisilähde. Poliisin kerrotaan perustavan epäilyn silminnäkijälausuntoihin. Poliisi ei ole vahvistanut asiaa.  

22.15: Poliisi pyytää ihmisiä poistumaan Münchenin lähellä olevilta valtateiltä.

21.29: Münchenin päärautatieasema on evakuoitu. Myös metro- ja bussiliikenne on pysäytetty.

21.14: Ampujia on epäillään olevan kolme. Munchenin poliisi Facebookissa: Silminnäkijät ovat kertoneet nähneensä kolme aseistettua henkilöä. 

21.11: "Todennäköisesti ainakin kuusi ihmistä on kuollut", sanoo poliisilähde AFP:lle. Münchnenin poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut yhtään kuolonuhria sosiaalisessa mediassa.

20.55: Baijerin yleisradioyhtiö: Kaupat Münchenin keskustassa on suljettu ampumisen takia. Asiakkaat pidetään sisällä kaupoissa. 

20.51: Poliisin tiedottaja: Münchenin ostoskeskuksen ampumisessa on kuollut ja haavoittunut useita. On yhä epäselvää, onko ampujia ollut yksi vai useampi. 

20.48: Poliisi Twitterissä: Emme tiedä, missä hyökkääjä tällä hetkellä on. Välttäkää julkisia paikkoja.

20.41: Münhenin poliisi pyytää Twitterissä, ettei yhtään kuvia sen toimista julkaistaisi sosiaalisessa mediassa. 

Poliisi kehoitti yhä ihmisiä välttämään julkisia paikkoja. Tilanne on sen mukaan yhä epäselvä.

20.37: Venäläinen uutissivusto RT kertoo, että ammuskelussa olisi ollut osallisena enemmän kuin yksi henkilö. RT viittaa tiedossaan poliisilähteisiin.

20.23: Uutistoimisto AFP:n mukaan ammuskelussa olisi kuollut useita. Myös Reuters twiittaa asiasta.

20.21: Münichin poliisi kehottaa ihmisiä välttämään julkisia paikkoja kaupungissa. Poliisi twiittaa tilanteen olevan vieä sekava.

20.18:

Useita työntekijöitä piileskelee ostoskeskuksessa, kertoo työntekijä puhelimen välityksellä. 

Münchenin poliisi kehottaa välttämään Olympia-ostoskeskuksen alueella liikkumista Twitterissä. Poliisi myös vahvistaa Twitteissä useiden loukkaantuneen.

Hälytys tuli perjantaina alkuillasta kello kuudelta paikallista aikaa.

Mediatietojen mukaan alue on eristetty. Tekijöitä epäillään olevan yksi.

Lue myös:

    Uusimmat