Mainos

MTV seuraa: Münchenissä ammuttu – ainakin kahdeksan kuollut, joukossa ei tiettävästi suomalaisia

4:13

Useita ihmisiä on kuollut ampumisessa ostoskeskuksessa Münchenissä.

Poliisi on kertonut, että epäiltyjä ampujia on kolme.

1.35: Saksan Münchenissä tapahtuneessa ampumisessa on haavoittunut ainakin kymmenen ihmistä, sanoo Münchenin poliisi Twitterissä.  Poliisin mukaan tilannetta tutkitaan yhä. Poliisi etsii mahdollisesti yhä vapaana olevia hyökkääjiä. 

0.35: Münchenin julkinen liikenne, metrot, bussit ja raitiovaunut, on yhä pysähdyksissä, poliisi kertoo Twitterissä. Poliisi on kehoittanut ihmisiä, jotka ovat liikkeellä jossain tapahtumassa, kuten konsertissa, pysyttelemään sisällä tapahtuman tiloissa.

23.48:  Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että Münchenin ampumisen uhrien joukossa olisi suomalaisia, ministeriö kertoo Twitterissä.

23.43: Münchenin poliisi kertoo Twitterissä tutkivansa myös yhtä kuolemantapausta, joka saattaa olla epäilty ampuja. Ilmeisesti häntä ei ole laskettu mukaan kahdeksaan uhriin. 

23.28: Poliisi kertoo Twitterissä Münchenin iskussa kuolleiden määrän nousseen kahdeksaan.

23.01: Poliisi on julkaissut puhelinnumeron, johon müncheniläiset voivat ilmoittaa kateissa olevista ihmisistä tai esittää tiedusteluja kadonneisiin liittyen. Poliisi kehotti myös ihmisiä käyttämään Facebookin Safety Check -toimintoa, jolla alueella olevat voivat ilmoittaa olevansa turvassa.

22.58: Müncheniläiset ilmoittavat Twitterin välityksellä turvallisista paikoista ihmisille, jotka eivät voi mennä kotiinsa. Ihmiset ovat ilmoittaneet niistä #offenTür-asiasanalla.  

22.24 Saksan poliisi epäilee Münchenissä terrorismia, kertoo poliisilähde. Poliisin kerrotaan perustavan epäilyn silminnäkijälausuntoihin. Poliisi ei ole vahvistanut asiaa.  

22.15: Poliisi pyytää ihmisiä poistumaan Münchenin lähellä olevilta valtateiltä.

21.29: Münchenin päärautatieasema on evakuoitu. Myös metro- ja bussiliikenne on pysäytetty.

21.14: Ampujia on epäillään olevan kolme. Munchenin poliisi Facebookissa: Silminnäkijät ovat kertoneet nähneensä kolme aseistettua henkilöä. 

21.11: "Todennäköisesti ainakin kuusi ihmistä on kuollut", sanoo poliisilähde AFP:lle. Münchnenin poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut yhtään kuolonuhria sosiaalisessa mediassa.

20.55: Baijerin yleisradioyhtiö: Kaupat Münchenin keskustassa on suljettu ampumisen takia. Asiakkaat pidetään sisällä kaupoissa. 

20.51: Poliisin tiedottaja: Münchenin ostoskeskuksen ampumisessa on kuollut ja haavoittunut useita. On yhä epäselvää, onko ampujia ollut yksi vai useampi. 

20.48: Poliisi Twitterissä: Emme tiedä, missä hyökkääjä tällä hetkellä on. Välttäkää julkisia paikkoja.

20.41: Münhenin poliisi pyytää Twitterissä, ettei yhtään kuvia sen toimista julkaistaisi sosiaalisessa mediassa. 

Poliisi kehoitti yhä ihmisiä välttämään julkisia paikkoja. Tilanne on sen mukaan yhä epäselvä.

20.37: Venäläinen uutissivusto RT kertoo, että ammuskelussa olisi ollut osallisena enemmän kuin yksi henkilö. RT viittaa tiedossaan poliisilähteisiin.

20.23: Uutistoimisto AFP:n mukaan ammuskelussa olisi kuollut useita. Myös Reuters twiittaa asiasta.

20.21: Münichin poliisi kehottaa ihmisiä välttämään julkisia paikkoja kaupungissa. Poliisi twiittaa tilanteen olevan vieä sekava.

20.18:

Useita työntekijöitä piileskelee ostoskeskuksessa, kertoo työntekijä puhelimen välityksellä. 

Münchenin poliisi kehottaa välttämään Olympia-ostoskeskuksen alueella liikkumista Twitterissä. Poliisi myös vahvistaa Twitteissä useiden loukkaantuneen.

Hälytys tuli perjantaina alkuillasta kello kuudelta paikallista aikaa.

Mediatietojen mukaan alue on eristetty. Tekijöitä epäillään olevan yksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.