Mainos

Liveseuranta hetki hetkeltä: Tuhoisia iskuja Brysselin asemilla – yli 30 kuollutta

Brysselin lentokentällä on sattunut voimakas räjähdys. Myös metroon on isketty Brysselissä. Iskuissa on saanut surmansa yhteensä ainakin 34 ihmistä. Viranomaisten mukaan haavoittuneita on yli 200. 

Belgian yleisradioyhtiön mukaan ainakin 14 ihmistä olisi kuollut lentokentällä ja kymmeniä loukkaantunut. Erikoislähetystämme iskuista voit seurata Katsomosta. 

Brysselin metroyhtiö STIB:n mukaan Brysselissä Maelbeekin metroasemalla on kuollut ainakin 20 ihmistä ja useita kymmeniä loukkaantunut. 

 
Räjähdys tapahtui samaan aikaan kun metrojuna saapui aamuruuhkassa asemalle. Joidenkin lähteiden mukaan myös toinen metroasema olisi suljettu, mutta siellä ei tiettävästi ole räjähtänyt. 

19.58 Belgiassa on käynnissä useita poliisioperaatiota, kertoo syyttäjä uutistoimisto AFP:n mukaan.

19.32 Finnair kertoo peruvansa lentoja Brysseliin myös huomenna.

18.35 EU-maiden johtajat toteavat yhteisessä lausumassa iskujen olevan hyökkäys avointa demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

17.18 Isis sanoo olevansa iskujen takana.

16.58 Suomen ulkoministeriön mukaan muutama suomalainen on loukkaantunut iskuissa lievästi. Suomalaisia ei tiettävästi ole menehtynyt iskuissa.

16.45 Brysselin kansainvälinen lentokenttä julkaisee surunvalittelut uhrien omaisille. Lentokenttä tiedottaa, että vielä ei ole tietoa milloin se aukeaa uudelleen. 

15.50 Rautatieasemat avataan uudelleen kello 17 Suomen aikaa Brysselissä. Armeija on vahvasti läsnä asemilla.  

15.43 Pariisissa hiljainen hetki kello 19 Brysselin iskujen uhrien muistoksi.

15.26 Belgialaismedian mukaan Tihangen ydinvoimalasta on evakuoitu henkilökuntaa. Ydinvoimala sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Brysselin lentokentästä. 

15.20 Brysseliläisyliopistolla tutkitaan epäilyttävää pakettia. Opiskelijoita on kehotettu pysymään sisätiloissa.

14.35 Belgian ulkoministeri sanoo, että iskun tekijöitä on edelleen vapaalla jalalla. 

14.33 Britannian pääministeri David Cameron sanoo: "Me emme koskaan anna terroristien voittaa."Hän on tuominnut kauhistuttavat teot. 

14.32 Tunisian presidentti on pidentänyt maansa hätätilaa kolmella kuukaudella. 

14.23 Brysselin poliisi Twitterissä: Lapset voivat nyt lähteä kouluista kotiin vanhempien saattamina. 

14.22 Paikallisen yleisradioyhtiön mukaan kuolleita on yhteensä 34. Lentokentällä on kuollut metroiskussa, 14 lentokentällä. 

14.14 Belgian viranomaiset kehottavat mediaa vaikenemaan iskujen jälkeen meneillään olevista poliisitutkimuksista. 

14.07 Poliisi tekee kotietsintöjä Brysselissä ja Brysselin lähialueilla.

14.03 Zuidertoren-pilvenpiirtäjästä Brysselissä on evakuoitu kaksi epäilyttävää pakettia parkkihallissa.

14.00 MTV Uutisten erikoislähetys alkaa klo 14 MTV3-kanavalla sekä MTV.fi-sivustolla. Voit seurata liveä täältä. 

13.59 Lentokentältä on löydetty Kalashnikov-rynnäkkökivääri, kertoo Belgian yleisradioyhtiö RTBF. Kivääri on samanlainen, joita käytettiin Pariisin iskuissa.

13.56 Sunnilainen Al-Azhar-järjestö tuomitsee voimakkaasti Brysselin iskut. Samalla ne vievät pohjaa suvitsevaiselta islamin opetukselta, kertoo Reuters. 

13.52 Eiffel-torni valaistaan tänään Belgian lipun värein, kertoo Pariisin pormestari Anne Hidalgo Twitter-viestissään. 

Jos Twiitti ei näy, katso se täältä 

13.49 Yhdysvalloissa republikaanien mahdollinen presidenttiehdokas Donald Trump on kommentoinut Brysselin iskuja. Hänen mielestään Yhdysvaltojen ja Euroopan pitäisi tiukentaa taistelua taisteluaan terrorismia vastaan. 

13.47 Ranska, Saksa ja Hollanti ovat kiristäneet rajavalvontaansa. 

13.43 Slovenian pääministerin mukaan slovenialainen diplomaatti on loukkaantunut lievästi metrossa tapahtuneessa iskussa. Hän oli matkalla töihin. 

13.35 Hollantilaslehti Volkskrantin mukaan tällä hetkellä junaliikenne Hollannissa lentokenttäasema Schipholin ja Leiden Centraalin välillä on turvallisuusyistä peruttu. 

13.30 Ranskan presidentti Francois Hollande sanoo, että Brysselin terrori-iskujen myötä koko Eurooppa on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Ranska jatkaa terrorismin torjuntaa sekä omassa maassaan että kansainvälisesti. 

13.28 Suomen Ulkoministeriö kehottaa suomalaisia välttämään matkustamista Brysseliin. 

13.23 Brysselin metroyhtiö STIB: Brysselissä Maalbeekin metroasemalla on kuollut ainakin 15 ihmistä ja haavoittunut 55. 

13.15 Bruggen poliisi on twiitannut, että Bruggen vankiasta on löytynyt epäilyttävä paketti. Vankila on sama, jossa on viime perjantaina terrori-iskuista pidätetty Salah Abdeslam. 

13.13 Saksan sisäministeriön mukaan mikään ei viittaa siihen, että iskuilla olisi yhteyksiä Saksaan. 

13.12 Poliisiylijohtaja Seppo Kolemaisen mukaan Suomessa on nostettu valmiustasoa Belgian iskujen myötä. 

13.10 Uutistoimisto Reuterisn mukaan Kuubassa vieraileva presidentti Barack Obama on briiffattu Brysselin tapahtumista. Hänen virkamiehensä ovat tiiviissä yhteydessä virkamiehiin Belgiassa. 

13.08 Belgian pääministerin mukaan useat uhreista ovat ulkomaalaisia. 

13.06 Isisin kannattajat ovat ylistäneet sosiaalisessa mediassa Brysselin terrori-iskuja. 

12.50 Hollannissa Hoofddorpin rautatieasema on suljettu junassa tapahtuneen epäilyttävän käyttäytymisen vuoksi. 

12.44 Belgian pääministeri on kuvannut päivää mustaksi Belgiassa. Brysseliä on kohdannut kaksi sokeaa, väkivaltaista ja pelkurimaista hyökkäystä. 

12.41 Yleisradioyhtiö RTB:n mukaan 15 ihmistä olisi kuollut metron iskuissa. Metron iskussa on lisäksi loukkaantunut 55, joista 10 on kriittisessä tilassa. 

12.38 Pieniä räjähdyksiä on kuultu metroasemalta Brysselissä. Paikallisen median mukaan poliisin pommiryhmä on ollut purkamassa pommia. 

12.36 Hollannin pääministeri suosittaa matkustuksen välttämistä Brysseliin heti terrori-iskujen jälkeen. 

12:28 

12.26 Belgia lähettää armeijan lisäjoukkoja Brysseliin. Heitä on sanottu olevan 225. 

12.23 Ranska kehottaa vauhdittamaan terrorismin vastaista taistelua Euroopassa. Ranskan sisäministerin mukaan Ranska ottaa käyttöön 1600 poliisia rajoilla ja liikenteessä. 

12.18  Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve puhuu parhaillaan turvallisuusaiheisessa tapaamisessa. Siihen osallistuvat myös Ranskan presidentti, pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri. 

12:13  Pelastusviranomaiset AFP:lle: Brysselin lentokenttäiskussa kuoli 11 ihmistä, metroaseman räjähdyksessä noin 10. Arvio on alustava. 

12:10 Toimittaja Helena Liikanen kertoo Ranskasta, että Brysselissä metroasemalle tehty isku on ollut niin raju, että savua on tullut myös viereiseltä asemalta. Hänen tietojen mukaan vain yhdelle metroasemalle olisi isketty. Isku olisi ajoitettu niin, että metro oli juuri lähtenyt liikkelle.

12:04 Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) esittää osanottonsa Brysselin iskujen uhrien omaisille.  Isku EU:n ytimeen koskettaa meitä kaikkia, Sipilä sanoo. Sipilän mukaan Suomen hallitus seuraa tilannetta tiiviisti. Avoimen yhteiskunnan ja demokratian arvoista ei pidä tinkiä eikä pelolle antaa sijaa, Sipilä sanoo.   

11.45 Ulkoministeriön mukaan vieläkään ei ole tietoa, oliko Brysselin räjähdyksillä suomalaisuhreja. Belgian viranomaiset eivät ole ilmoittaneet uhrien kansallisuuksia.  

11.43 American Airlinesin mukaan yksikään sen työntekijä ei ole kuollut tai loukkaantunut iskussa. 

11.41 Presidentti Sauli Niinistö: Olen erittäin surullinen Brysselin iskuista. Ajatukseni ovat uhrien ja heidän omaistensa luona. 

11:35 STT:n Bryssellin kirjeenvaihtaja kertoo, että puhelinlinjat eivät toimi.

11.30 Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on kuvaillut räjähdyksiä Brysselissä kuin hyökkäyksenä eurooppalaista demokratiaa vastaan. Myös Tanskan pääministeri änen Lars Løkke Rasmussen on tuominnut hyökkäykset halveksittavina. 

11.29 Hollannissa Schipholin lentokentällä on lennoissa viivästyksiä tehostetun turvallisuusvalvonnan takia. 

11.21 Belgian suurimmat rautatieasemat on suljettu. Junat eivät kulje. Lisäksi metrot, raitiovaunut ja bussit eivät kulje.

11. 18 Aftonbladetin mukaan ainakin 10 ihmistä olisi kuollut räjähdyksessä metroasemalla. Aftonbladet perustaa tietonsa Belgialaisen television BTM:n ja Reutersin tietoihin. 

11.18 Lontoon Gatwickin lentoasemalla turvallisuustasoa on nostettu. 

11.18 Uutistoimisto AFP kertoo ainakin 15 ihmisen haavoittuneen räjähdyksessä metroasemalla. 

11.13 Brysselin metrossa tapahtuneiden räjähdyksien uhreista ei ole vielä tietoa. Uutistoimisto AP kertoo useiden haavoittuneen.  

1:27

11.01 Myös Alankomaat on lisännyt turvatoimiaan rajoilla ja lentokentillä.

11:02 Eurostar-junien liikennöinti keskeytetty Brysselissä.

11.07 Joidenkin tietojen mukaan myös toinen metroasema on suljettu Brysselissä. 

11.00 Euroopan unioinin työntekijöitä on kehotettu pysymään sisätiloissa tai kotona. 

11.00 Brysselissä olevien tulee välttää julkisilla paikoilla liikkumista, kertoo ulkoministeriö Twitterissä. Lisäksi ministeriö kehottaa maassa olevia tekemään matkustusilmoituksen ja olemaan yhteyksissä omaisiinsa.

10:57 

10:56 

10.55 Belgian yleisradioyhtiön mukaan iskuissa 13 on kuollut ja 35 loukkaantunut.

10.54 Suojelupoliisi (Supo) kertoo Twitterissä seuraavansa Brysselin tapahtumia kansainvälisen yhteistyön puitteissa.  

10.51 Pariisin lentokentällä turvallisuustoimia on lisätty. 

10.47 Lentokentältä on löytynyt kolme räjähdettä. 

10.46 Belgian yleisradioyhtiön mukaan Brysselin lentokentän räjähdys oli itsemurhaisku. 

10.38 Finavia: Valvontaa Suomen lentoasemilla on lisätty. Lennot Brysseliin on keskeytetty toistaiseksi. Muu lentoliikenne jatkuu normaalisti. 

10.34 Kaikki metroasemat Brysselissä suljetaan. 

10.28 Toimittaja Helena Liikanen kertoo MTV Uutisille, että Maelbeekin metroasema on lähellä metroasemaa, jossa Pariisin terroriepäilty majaili. Se sijaitsee myös melko lähellä EU:n hallintorakennuksia. 

10.27 Belgialaismedia: Brysselin metroa ollaan sulkemassa. 

10:20 Myös Maelbeekin metroasemalla on räjähtänyt Brysselissä. EU:n hallintorakennusten lähellä sijaitseva Maalbeekin metroasema on evakuoitu.

10:15 Belgian sisäministerin mukaan terrorismin uhka-arvio on maassa nostettu korkeimmalle mahdolliselle tasolle.

10.13 Wall Steer Journal: Yli 100 ihmistä loukkaantunut.

10.11 Brysselin lentokentällä ammuttiin ennen räjähdyksiä, kertovat silminnäkijät Belga-uutistoimistolle. 

10:10 Sky Newsin mukaan ennen räjähdyksiä kentällä oli kuultu arabiankielisiä huutoja. 

10:10 

10.07  Valtiovarainministeri Alexander Stubb Twitterissä: Olen järkyttynyt Brysselin kentän räjähdyksistä. Otan osaa uhrien ja heidän perheidensä suruun. 

10.06 Brysselin lentokenttä on toistaiseksi suljettu, vahvistaa turvallisuudesta vastaava Eurocontrol. 

10.05 Suomen Brysselin-edustusto: Vielä ei ole tietoa, oliko Brysselin räjähdyksillä suomalaisuhreja. Belgian viranomaiset eivät ole ilmoittaneet uhrien kansallisuuksia. 

10.04: Belgian televisio: Kuvat Brysselin lentokentältä näyttävät laajoja vahinkoja kentällä. 

10.01 Sisäministeri Petteri Orpo Twitterissä: Järkyttäviä uutisia Brysselistä. Suomen viranomaiset seuraavat tilannetta tiiviisti.

9:55 Vahvistamattomien tietojen mukaan ainakin 10 olisi kuollut. 

9:51 Finnairin lento Helsingistä Brysseliin on käännytetty Amsterdamiin. Ainakin puoliltapäivin Brysselistä Helsinkiin lähtevä lento on peruttu. 

9.50 Useita ihmisiä on kuollut räjähdyksessä Brysselissä. 

Seuraa suoraa lähetystä Katsomosta. 

Sky Newsin mukaan räjähdykset ovat tapahtuneet lähtöaulassa lähellä American Airlinesin vastaanottoa. Sky Newsin televisiotoimittajan Alex Rossin mukaan paikalla olleet ihmiset olivat hyvin hämmentyneitä ja järkyttyneitä.

Svenska Dagbladetin toimittajan mukaan koko lentokenttärakennus tärisi räjähdysten voimasta. 

Belgialaisen median mukaan lentokenttä on evakuoitu. Liikenne kentälle on keskeytetty. Lentokenttä on suljettu. 

Iskut tapahtuivat neljä päivää sen jälkeen kun Pariisin terrori-iskuista epäilty Salah Abdeslam pidätettiin Brysselissä. 

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454

*Tavoitat toimittajan myös Whatsappilla numerosta 050 395 1041

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkkiMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.