BBC: Kahden suomalaismatkailijan kimppuun on hyökätty väkivaltaisesti Australiassa – hyökkääjä iski suomalaismiestä lapiolla päähän

Kahden suomalaismatkailijan kimppuun on hyökätty väkivaltaisesti suositulla vaellusreitillä Länsi-Australiassa, kertovat BBC sekä useat australialaismediat.

BBC:n mukaan 36-vuotias australialainen mies oli hyökännyt lapion kanssa suomalaismatkailijoiden kimppuun viime lauantaina. Matkailijat olivat 33-vuotias mies ja nainen.

Poliisin mukaan hyökkääjä olisi ensin ajanut nelivetoisella ajoneuvolla suomalaismiestä päin, ja sen jälkeen käynyt suomalaisen kimppuun lapion kanssa.

Myös hyökkäyksen uhrina ollut suomalaisnainen oli saanut otettua lapion pois ja lyötyä sillä hyökkääjää päähän.

Ohikulkija oli auttanut pitämään hyökkääjää aloillaan, kunnes poliisi saapui paikalle.

Molemmat suomalaiset vietiin sairaalaan. Mies sai nujakassa päähänsä haavan lapion iskusta.

Hyökkääjän motiivista ei tietoa

Tapaus sattui viime viikon lauantaina Länsi-Australiassa Perthin lähellä suositulla Bibbulmunin vaellusreitillä. Yli 1000 kilometrin reitti kulkee Perthin kaupungin itäpuolella sijaitsevasta Kalamundasta Albanyyn.

Viranomaisilla ei ole tiedossa, mikä oli hyökkääjän motiivi. Henkilö ei kuitenkaan tuntenut suomalaisia ennalta.

WAtodayn mukaan tekijän Mitsubishi Triton -mallisessa autossa oli varastetut rekisterikilvet.

Hyökkääjää syytetään tapon yrityksestä. Hänen on määrä astua oikeuden eteen tänään tiistaina.

Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan MTV Uutisille, että tapaus on ministeriön tiedossa ja sitä selvitetään. Ministeriö ei tämän enempää kommentoi yksityishenkilöihin kohdistuvia yksittäisiä konsulitapauksia.

Lue myös:

    Uusimmat