BB:stä tuttu Joni Hesselgren deittailee rahasta: "Seurustelukumppanini ei näe, että olisin prostituoitu"

Syksyllä 2014 Big Brother -ohjelmassa nähty Joni Hesselgren vierailee tänään illalla Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. Hesselgren harrastaa sugardatingia eli niin sanottua sokerideittailua.

Joni Hesselgren, 22, aloitti keväällä 2017 sokerideittailun. Tänään illalla Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa nähtävä Hesselgren kertoo MTV.fin haastattelussa inspiroituneensa yhden tubettajan videosta ja ajatelleensa, että voisi itsekin kokeilla.

MIKÄ SOKERIDEITTAILU?

  • Sokerideittailu eli sugardating on molempia osapuolia hyödyttävä suhde. Yleensä kyse on vanhemman miehen (sugar daddy) ja nuoremman naisen (sugar babe) välisestä suhteesta, jossa mies tukee naista taloudellisesti.
  • Kyse voi olla esimerkiksi puhelinlaskun tai vuokran maksamisesta, yhteisestä lomamatkasta tai lahjojen antamisesta.
  • Myös vanhemman naisen (sugar mama) ja nuoremman miehen (toy boy) sekä sugardaddyn ja toy boyn väliset suhteet ovat yleisiä. Sokerideittailua on kutsuttu myös "prostituution harmaaksi alueeksi", sillä joissakin tapauksissa seksin myyminen on osa sokerideittailua.
  • Lähde: Wikipedia

– En ole ollut kovin aktiivinen. Viime kesänä oli (sugar) daddy, mutta en jaksanut sen jälkeen. On kauhea säätö hankkia daddy, koska pitää olla aktiivinen ja laittaa viestejä ihmisille. Ihmiset ottaa sen homman tosissaan, on pitkät profiilitekstit ja kovat vaatimukset, koska niillä on rahaa, Hesselgren kertoo.

– Tällä hetkellä on alkavaa deittailua venäläisen tyypin kanssa, mutta ei olla vielä sovittu mitään. Minulla on ollut myös sugar mama vuodesta 2014 asti.

Big Brotherissa syksyllä 2014 nähty Hesselgren sanoo, että hän ei tiennyt tuohon aikaan deittailusta mitään.

– Järjestelyitä voi olla erilaisia, kaikki sugar babyt eivät harrasta seksiä. Voi olla vain escortteja. Käydään syömässä, vietetään aikaa yhdessä, Hesselgren sanoo.

– Maman kanssa suhde alkoi, kun olin Big Brotherissa ja hän seurasi ohjelmaa. Kun minut häädettiin talosta, hän otti yhteyttä. En ensin huomannut, koska sain niin paljon viestejä. Sitten aloin saada lahjoja kotiin. En tiedä, mistä hän sai osoitteeni. Hän lähetteli lahjoja pari vuotta, kunnes tavattiin ekaa kertaa.

Nykyään Hesselgren tapaa sugar mamaansa parin viikon välein. Miehen mukaan hän ei saa jokaisesta tapaamisesta rahaa.

– Käydään kahvilla, leffassa, ei juoda alkoholia tai juhlita. Usein hän antaa rahaa, jos olen sanonut, että on rahapula. Muutin äskettäin omilleni, on pitänyt ostaa kaikki huonekalut. Hän on auttanut siinä paljon, että olen päässyt jaloilleni ja saanut tykkäämiäni tavaroita. En ikinä turhaan pyydä mitään, Hesselgren kertoo.

– En tiedä, mitä hän saa suhteesta. Olenko hänelle vain seuraa, onko hänellä äidillisiä tunteita, onko hän yksinäinen ihminen, jolla ei ole kavereita vai kompensoiko hän sillä, että antaa tavaraa että olisin hänen kanssaan, sitä, jos pelkää etten muuten olisi. En ole uskaltanut kysyä.

Avoin suhde

Joni Hesselgren seurustelee. Hän on seurustellut kolme vuotta.

– Meillä on avoin suhde, en petä häntä. Sugardating on hänelle ok. Seurustelukumppanini näkee sen bisneksenä. Hän ei näe, että olisin prostituoitu.

Kesällä 2017 Hesselgrenillä oli sugar daddy, jonka kanssa hän kävi ulkona syömässä ja jolle hän esitteli Helsinkiä.

– Ne olivat perustreffit, ihan kuin jotkut Tinder-treffit. Raha vaan tulee jossain kohtaa esiin. En ollut sopinut seksistä mitään. Hän halusi vain auttaa rahallisesti. Päätin itse, että haluan seksiä. Olisin tehnyt sen ilman rahaakin. Olin jo saanut rahat sitä ennen. En ikinä lähtis siihen, että saisin seksistä rahaa, mutta joissain tapauksissa se kuuluu siihen, Hesselgren sanoo.

– Ihmiset pitävät eettisesti ja moraalisesti vääränä sitä, että tienaa keholla. Näen, että se ei ole oikein, mutta elämä on lyhyt ja pitää joskus mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Tämä on se aika, kun haluan tehdä asioita, joita en olisi ikinä voinut kuvitella tekeväni. En enää näe sitä moraalisesti vääränä, vaan fiksuna.

Hesselgren on saanut sokerideittailuasiasta sekä positiivista että negatiivista palautetta.

– Nuoret ihannoivat tällaista elämäntyyliä. He ovat kyselleet vinkkejä, että miten saa oman sugar daddyn. En vastaa tällaisiin, koska en halua kannustaa ihmisiä lähtemään tähän.

– En halua traumatisoida ketään sillä, että kannustan tekemään jotain ja sitten he tekevät sen ihan väärin. Että ne kääntävät sen prostituutioksi. En halua vastuuta siitä, että olen kannustanut tekemään tuollaista.

Hesselgren kertoo saavansa sugar daddyn tai sugar maman löytämisen kuulostamaan helpolta.

– On oikeasti tosi vaikeaa löytää ihminen, jonka kanssa kemiat kohtaavat ja molemmat ymmärtävät pelin hengen. Jos ystävä kysyisi ja tiedän, että hän on valmis, voisin antaa vinkkejä. Tuntemattomille en. Hehän voivat olla jotain 13-vuotiaita tyttöjä, Hesselgren pohtii.

– Neljä vuotta kuvioissa olleen sugar maman kanssa olen tienannut hyvin. Hän ei panosta omaan elämäänsä yhtä paljon kuin minuun. Hän haluaa, että minulla on kaikki hyvin. Hän priorisoi minua ennen itseään. Se on vähän surullista.

Katso artikkelin alussa Joni Hesselgrenin haastattelu eilisessä EVS-ohjelmassa.

Enbuske, Veitola & Salminen torstaisin kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja