Mainos

Jo satoja lentoja peruuntunut Barcelonan mielenosoitusten vuoksi – Finnair ja Norwegian: Kaikki vuorot on tarkoitus lentää normaalisti

4:35
Barcelonan lentokentällä oli maanantaina kaaos.

Katalonian ratkaisematon kiista kärjistää tilannetta jatkuvasti.

Osa Barcelonan kentän lennoista on peruttu tänä aamuna. Peruutuksia on sekä Espanjan sisäisillä lennoilla että ulkomaan lennoilla.

Finnairin ja Norwegianin lennot lennetään normaalisti

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että yhtiön lento Helsingistä Barcelonaan lähti aamulla matkaan aikataulussaan, ja myös aamupäivällä lähtevä paluulento lennetään tämänhetkisen tiedon mukaan normaalisti.

Sama pätee iltapäivällä Helsingistä lähtevään lentoon ja iltalentoon Barcelonasta Helsinkiin.

Norwegianin mukaan myös sen lento aamulla Barcelonasta Helsinkiin pääsi matkaan aikataulun mukaan. Samoin iltapäivän lento Helsingistä Barcelonaan on määrä lentää suunnitellusti.

Sama pätee iltapäivällä Helsingistä lähtevään lentoon ja iltalentoon Barcelonasta Helsinkiin.

Kymmeniä loukkaantui illan yhteenotoissa

Tuhannet Katalonian itsenäisyysjohtajia puolustaneet mielenosoittajat tukkivat Barcelonan kansainvälisen lentokentän eilen.

Illan kuluessa peruttiin toistasataa lentoa, sillä lentokoneiden miehistöt eivät päässeet työpaikalleen.

Tiet ruuhkautuivat pahoin lentokentän ulkopuolella, ja osa matkustajista käveli loppumatkan kentälle. Kymmenien kerrottiin loukkaantuneen mielenosoittajien ja poliisien välisissä yhteenotoissa.

Pitkät vankeustuomiot

Korkein oikeus langetti maanantaina 9–13 vuoden vankeustuomiot yhdeksälle Katalonian itsenäistymishankkeen johtajalle.

Pisimmän tuomion sai alueen entinen varapresidentti Oriol Junqueras, jolle langetettiin 13 vuoden vankilatuomio kansankiihotuksesta ja julkisten varojen väärinkäytöstä.

Yhteensä kahtatoista johtajaa vastaan nostettiin syytteet heidän toiminnastaan lokakuun 2017 kansanäänestyksen aikoihin. Kolme heistä tuomittiin tottelemattomuudesta, mutta he eivät saaneet vankilatuomiota. Kaikki syytetyt kiistivät syyllisyytensä.

Katalonia tavoittelee itsenäisyyttä

Katalonian aluehallinto tavoittelee Kataloniasta edelleen itsenäistä tasavaltaa. Kaksi suurinta puoluetta on kuitenkin erimielisiä siitä, miten tavoite voitaisiin saavuttaa.

Kataloniassa on noin 7,5 miljoonaa asukasta, mikä on noin 16 prosenttia koko Espanjan asukasmäärästä. Katalonian osuus Espanjan viennistä on neljännes ja bruttokansantuotteesta lähes viidennes.

Katalonian kansallismieliset ovat pitkään valittaneet, että alueelta lähetetään liian paljon rahaa Espanjan köyhempiin osiin keskushallinnon verolinjausten vuoksi. 

Artikkelia muokattu 15.10.2019 kello 9.13: Lisätty Finnairin kommentit.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja