Barcelona täysin sekasortoisessa tilassa – katso: hämmentävä tilanne johti päävalmentajan ulosajoon, lehdistö käynnisti jo lähtölaskennan

1:43
Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman puhui itselleen ulosajon, kun toinen pallo kentällä hämmensi ottelun lopussa.

Talousvaikeuksiin ajautunut FC Barcelona on joutunut myös urheilulliseen vapaapudotukseen Lionel Messin lähdön jälkeen. Torstai-iltana katalonialaisjätti jäi 0–0-tasapeliin Andalusiassa Cádizin vieraana.

Päävalmentaja Ronald Koeman pyysi Cádiz-ottelun alla kärsivällisyyttä niin Barcelonan kannattajalta, seurajohdolta kuin medialtakin. Seuran velkataakka ja taloustilanne ei ole ratkeamassa aivan hetkessä, joten Koeman joutuu peluuttamaan nyt ja jatkossa kokemattomia seuran kasvatteja.

Käänteisen psykologian mukaisesti hollantilaisluotsin lähtölaskenta alkoi tuosta lehdistötilaisuudesta tai aivan viimeistään torstai-iltana pelatusta ottelusta, jossa Barcelona juuttui 0-0-tasapeliin nousijaseura Cádizia vastaan.

Kaiken kukkuraksi Barcelona menetti yhden tähdistään kesken ottelun ja pelikieltoon, kun keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong lensi toisen keltaisen kortin myötä suihkuun 65. minuutilla (video alla).

2:08
Barcelonan Frenkie de Jong toisella varoituksella ulos pelistä.

Vain saksalaismaalivahti Marc-André ter Stegenin hyvät otteet pelastivat Barcelonan tappiolta.

Barcelonalla oli omat paikkansa voittoon myös vajaalla pelatessaan, mutta Memphis Depayn laukaus hyvässä maalipaikassa viuhui niukasti ohi maalin.

Ottelun lopussa nähtiin erikoinen tilanne, joka johti Sergio Busquetsin keltaiseen korttiin ja lopulta Ronald Koemanin ulosajoon.

Kentälle oli ilmestynyt toinen pallo kesken Cádizin vaarallisen hyökkäyksen. Sen sijaan, että Busquets olisi siirtänyt sen päädystä yli, keskikenttämies syötti sen sinne, missä varsinainen peliväline sillä hetkellä oli. Erotuomari joutui näin ollen puhaltamaan pilliinsä ja keskeyttämään kotijoukkueen hyökkäyksen.

Busquets sai tilanteesta keltaisen kortin, Cádizille myönnettiin vapaapotku. Koeman ei sulattanut erotuomarin päätöstä ja puhui itselleen ulosajon kentän laidalta.

Edellä kuvattu tilanne on nähtävissä jutun yllä olevalta videolta.

Katalonialaislehdistö on ollut maalittoman tasurin jälkeen käsi tiukasti Barcelonan seurajohdon ja puheenjohtaja Joan Laportan pulssilla.

Sport-lehden mukaan Koeman jatkaa päävalmentajana – toistaiseksi.

El Mundo Deportivon mukaan seuralegenda Xavin saapuminen päävalmentajaksi vaikuttaa jatkuvasti todennäköisemmältä. Entinen keskikenttämies valmentaa tällä hetkellä Qatarissa.

Toinen vaihtoehto olisi Belgian päävalmentaja Roberto Martínez. Katalonialaisluotsi ei kuitenkaan pääse irtautumaan nykyisestä pestistään ennen seuraavan MM-karsintaikkunan umpeutumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja