Barcelona oli tyrmätä Napolin heti kättelyssä – vieraat virkosivat näyttävällä tavalla

Fermin Lopez liitti Barcelonan kädet jatkopaikkaan – "Kiittää aika nätillä tavalla" 1:22

Barcelona aloitti Mestarien liigan neljännesvälierien toisen osaottelun Napolia vastaan tuhoisasti. Katalonialaiset tarttuivat heti ottelun alussa jatkopaikkaan kahdella pikamaalilla ennen Napolin kavennusta.

Otteluparin avausosa päättyi Napolissa 1–1-tasatulokseen. Ilman keskikenttänsä avainhahmoja Frenkie de Jongia, Pedriä ja Gavia otteluun joutunut Barcelona aloitti maalinteon 15 minuutin kohdalla: Raphinha syötti rangaistusalueelle takaviistoon, ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa kolmeen kuukauteen ollut Fermin Lopez viimeisteli varmasti.

Pallo ehdittiin hädin tuskin hakea maalista, kun brassihyökkääjä Raphinha rakenteli jo seuraavaa. Tolppaan päätynyt laukaus putosi suoraan Portugalin maajoukkuetähden Joao Cancelon linjalle, joka latoi jo lukemiksi 2–0 ja yhteismaaleiksi 3–1.

Barcelona osui Napolin verkkoon heti uudestaan: Joao Cancelo ja 2–0 1:24
Barcelona osui Napolin verkkoon heti uudestaan: Joao Cancelo ja 2–0

Kotijoukkueen suvereenin alun jälkeen Napoli rakenteli puolen tunnin kohdalla näyttävän hyökkäyksen, jonka päätti kosovalaispuolustaja Amir Rrahmani 1–2-kavennukseen.

Napolin laitapuolustaja Giovanni Di Lorenzo oli hetkeä myöhemmin puskea tasoituksenkin, mutta Marc-Andre ter Stegen torjui tilanteen täpärästi. Tauolle edettiin lukemissa 2–1.

Napoli ei taivu – Amir Rrahmanin taidokas viimeistely toi vieraat takaisin peliin 1:26

Barcelonan illan nuoresta rungosta kertoo se, että joukkueesta tuli kilpailun historian ensimmäinen, joka on lähtenyt pudotuspeliotteluun kahdella 17-vuotiaalla tai nuoremmalla pelaajalla. Avauskokoonpanoon nimettiin niin Pau Cubarsi, 17, kuin hyökkääjä Lamine Yamalkin, 16.

Vastapuolella nähdään puolestaan kaksinverroin kokemusta yhdessä pelaajassa, kun legendaarinen ja kovaluinen Pepe on 41-vuotiaana kilpailun historian vanhin kenttäpelaaja.

Illan toinen neljännesvälierä Arsenalin ja Porton välillä Lontoossa eteni tauolle kotijoukkueen 1–0-johdossa. Yhteismaalit ovat avausosan myötä lukemissa 1–1.

Leandro Trossard iski Arsenalille helpottavan johtomaalin – yhteismaalit tasoittuivat Lontoossa 1:44