Mainos

Barak eroaa Israelin parlamentista

Ehud Barak on taipunut tappioonsa Israelin pääministerivaaleissa.

Pääministeri Ehud Barak sanoo erovansa Israelin parlamentista ja työväenpuolueen johtajan tehtävästä. Israelin vaalihuoneistot sulkeutuivat kello 22 Suomen aikaa ja jo ovensuukyselyjen mukaan oikeiston Ariel Sharon oli voittamassa vaalit reilusti.

Barak sanoi ovensuukyselyjen tulosten julkistamisen jälkeen, että hän luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta ja jättää parlamentin, kun Ariel Sharon muodostaa uuden hallituksen maan uutena pääministerinä.

Barak kertoi suorassa tv-lähetyksessä, että hän oli soittanut Sharonille ja onnitellut tätä. Sharon puolestaan soitti jo aiemmin Barakille ja kehotti Barakia liittymään Sharonin kaavailemaan kansallisen yhtenäisyyden hallitukseen. Barak torjui ehdotuksen ennen vaaleja, vaikka eräät työväenpuolueen johtohenkilöt ovat pitäneet yhteishallitusta mahdollisena.

Sharonilla on 45 vuorokautta aikaa muodostaa uusi hallitus sen jälkeen kun vaalitulos on vahvistettu virallisesti 14. helmikuuta. Jollei hän onnistu muodostamaan hallitusta, maassa järjestetään uudet pääministerinvaalit.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.