Mainos

Barack Obama moitti maansa ilmastopolitiikkaa Ranskassa – heitto johtajuusvajeesta nauratti vaikutusvaltaista yleisöä

Ranskassa tänään vieraillut Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama on moittinut maansa ilmastopolitiikkaa ja ”USA:n johtajuuden puutetta” taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Barack Obama otti asiaan kantaa osallistuessaan tänään Ranskassa verkkoviestinnän ammattilaisten tapaamiseen.

Obama ei maininnut puheessaan suoraan presidentti Donald Trumpia, mutta viittasi hänen toimintaansa ilmastosopimuksen romuttamisessa.

– Myönnän että meillä on juuri nyt tilapäinen johtajuusvaje tässä asiassa, Obama totesi puheessaan ja sai toimitusjohtajista ja entisistä ministereistä koostuvan yleisönsä nauramaan.

Obama vakuutti, että Yhdysvallat jatkaa työtä ilmaston puolesta, koska se on myös liiketoiminnan ja yritysten kannalta järkevää.

Trumpin mukaan vuonna 2015 solmitussa Pariisin ilmastosopimuksessa pysyminen olisi merkinnyt suuria taloudellisia uhrauksia Yhdysvalloille. Sopimuksen tavoitteena on rajoittaa lämpötilan nousu korkeintaan kahteen asteeseen esiteolliseen aikaan verrattuna.

Obama tapasi Ranskan vierailullaan myös muun muassa presidentti Emmanuel Macronin. Marcron kritisoi kesäkuussa jyrkästi Trumpin päätöstä irtaantua ilmastosopimuksesta. Sen jälkeen hän on kuitenkin yrittänyt ylläpitää ystävällisiä suhteita miljardööriin.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.