Presidentti Trump vannoi jälleen puheessaan rakennuttavansa muurin Meksikon rajalle: "Minä saan sen rakennettua"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump avasi State of the Union -linjapuheensa korostamalla maansa yhtenäisyyttä ja suuruutta. Trump vannoi jälleen rakennuttavansa muurin Meksikon rajalle maan turvallisuuden parantamiseksi.

Puheensa alkuun Trump peräänkuulutti yhteistyön ja kompromissien tarvetta. Kongressiin kokoontunut yleisö osoitti suosiota presidentin avaukselle.

Trump kehui vuolaasti myös hallintonsa taloudellisia saavutuksia viimeisen kahden vuoden ajalta ja sanoi onnistuneensa luomaan miljoonia uusia työpaikkoja ja nostamaan palkkoja.

Presidentti Donald Trump arvosteli State of the Union -puheessaan "naurettavia puolueellisia tutkintoja". Trump on aiemmin syyttänyt etenkin käynnissä olevaa Venäjä-tutkintaa puolueellisuudesta.

Trump vannoi myös jälleen Meksikon rajamuurin nimeen puheessaan. Trump vaati kongressilta kompromissia kiistan ratkaisemiseksi.

– Minä saan sen rakennettua, Trump vannoi.

Presidentti Trump kommentoi myös Kiinan kauppasotaa puheessaan.

– Kiina ei saa enää varastaa yhdysvaltaisia työpaikkoja ja vaurautta.

Trump sanoi myös, että ei syytä tilanteesta Kiinaa, vaan oman maansa aiempaa johtoa. Yhdysvallat ja Kiina neuvottelevat parhaillaan uutta kauppasopimusta.

Trump vahvisti puheessaan tapaavansa Pohjois-Korean Kim Jong-unin 27.–28. helmikuuta Vietnamissa ja kehui maiden suhteita.

Trump totesi, että jos häntä ei olisi valittu presidentiksi, Yhdysvallat olisi nyt sodassa Pohjois-Korean kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat